Actualitat General — 15 maig 2018
OumaimaMakhfaoui_irregularitat

L’espai antiracista de Salt i Girona va presentar la campanya #prouirregularitatsobrevinguda

Què és la irregularitat sobrevinguda?

És aquella situació en la qual una persona estrangera que havia estat resident legal durant un temps, perd aquesta condició per no haver pogut renovar la seva autorització de treball i/o de residència. Els motius pels quals algú pot trobar-se en aquesta situació són diversos, però el motiu més freqüent és el de la manca de feina o el de no haver cotitzat el temps suficient a la seguretat social. En aquests casos, i d’acord amb el que preveu la Llei d’estrangeria, la persona no podrà renovar la seva autorització de residència i/o treball i per tant esdevindrà una persona irregular.

La irregularitat no només afecta al titular de l’autorització, sinó també a tots aquells familiars que puguin dependre’n, normalment filles, fills i cònjuges. Per tant, la irregularitat té efectes en tota la unitat familiar, fins i tot per a menors d’edat nascuts a Catalunya.

Aquest és el cas de l’Oumaima, que vol denunciar en primera persona que després d’estar 5 anys en la irregularitat superant totes les traves per aconseguir els papers l’any 2012, els va perdre al cap de dos anys, amb tota la família, perquè estava estudiant i no havia cotitzat i, en plena crisi, la seva mare es va quedar sense feina. A dia d’avui l’Oumaima segueix intentant tornar a tenir papers en un país al qual va arribar per poder tenir una vida més lliure i millor i del qual ja forma part. L’Oumaima ha perdut la por i està convençuda que cal alçar la veu per mostrar el problema, un pas imprescindible per canviar-ho: no som mà d’obra! #ProuIrregularitatSobrevinguda !

font: http://totsalt.cat
imatge:ariet.cat

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *