Actualitat General — 29 maig 2018

La tècnica del Servei d’Atenció Integral (SAI) a la diversitat afectiva, sexual i de gènere està participant del curs de  prevenció de violències sexuals en espais d’oci i festius, organitzat per l’Institut Català de les Dones i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

En aquesta formació, de 20 hores, es revisa i s’analitza la Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista (aprovada fa deu anys) i el codi penal, per situar què diuen aquestes normatives al respecte. S’emmarca la magnitud i l’abordatge de les violències sexuals als espais públics d’oci i festes, el paper de l’oci en la socialització del gènere i el seu impacte en la vida de les persones. També ofereix eines bàsiques per a la prevenció i detecció de les violències sexuals (assetjaments i agressions) com són: els protocols de festes, estands informatius, instruments comunitaris, campanyes, configuració de l’espai públic…

La proposta és un plantejament d’abordatge integral, a partir de la prevenció, la detecció, l’actuació i  la recuperació, considerant la violència sexual com una problemàtica estructural en base a la naturalització i normalització dels mandats de gènere, producte d’una construcció social. La formació inclou la presentació d’un pla i les evidències del mateix per part de les persones que hi participen.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *