Actualitat — 09 febrer 2018
cccb_han-620x350

El passat dimarts 6 de febrer un equip del consorci va anar al CCCB a escoltar el filòsof Byung- Chul Han, estrella mundial de la filosofia i autor del llibre La societat del cansament. Han, va parlar de l’hospitalitat però va centrar la seva conferència en explicar com la societat actual ens aboca al rendiment constant, a la producció i al jo enlloc de centrar-nos en la diversitat i els altres.

Precisament, Han destaca per fer una crítica a la presumpte llibertat de la qual gaudim. Explica que ens exposem al nostre ego i a les nostres experiències personals oblidant els altres. Que deixem de banda la diversitat i el fet que, sense els altres, no podríem existir. Segons el seu punt de vista, estem perdent relació amb l’altre; el volem expulsar i deixem de banda, que necessitem dels altres per sentir-nos nosaltres mateixos.

Destaca també del seu discurs la importància que dona al lloc físic. Estar bé al lloc on vius i per tal de gaudir al màxim de la bellesa de l’entorn. Defensa el dret a la ociositat, per la qual aposta per recuperar la pausa i deixar de banda les presses, i les xarxes socials per centrar-se de nou en el que caracteritza la vida: el dolor, la vulnerabilitat, el paisatge, la construcció del propi espai…

En definitiva, i recollint les seves paraules “Hem d’anar cap a una societat que mai més es cansa. Que juga. Que sempre juga”.

Enllaços d’interès:

Notícia al diari El País
Tràiler del documental La sociedad del cansancio

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *