Actualitat — 13 febrer 2018
2018_punts_voluntariat

Dues tècniques del Servei d’Atenció a la Comunitat del Consorci van participar, fa unes setmanes, a la trobada dels Punts de voluntariat de Catalunya que es fa dues vegades l’any

24/01/2018 En la trobada mantinguda avui a Santa Coloma de Gramenet, els Punts de Voluntariat Local han compartit experiències, estratègies i models de promoció del voluntariat.

A la trobada, on han participat diferents ens locals, ha assistit el subdirector de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Marc Viñas, i ha comptat amb la presència de la Regidora ponent de Moviments socials, Entitats ciutadanes i Discapacitat, Mª Carmen Arana Romero, i la Quarta Tinenta d’alcaldessa executiva de l’Àrea de Cultura, Moviments socials, Entitats ciutadanes, Memòria històrica i LGTBI, Mª Petra Jiménez González, de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Així, la trobada d’avui ha fet palesa la necessitat de reforçar la coordinació entre Punts de Voluntariat Local i la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), així mateix, s’ha destacat la gran capacitat de cohesió social del tercer sector català i la voluntat dels Punts de recolzar la tasca de les entitats.

Durant la trobada, Maribel Moya, tècnica del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, ha donat a conèixer el treball de l’Ajuntament en matèria de voluntariat, i ha destacat la important tasca de les persones que realitzen activitats de voluntariat al municipi. En aquest sentit, ha exposat els principals projectes de voluntariat que recolza l’Ajuntament, alguns exemples són l’atenció personalitzada a la ciutadania o el carnet municipal per reconèixer les entitats de voluntariat i les persones voluntàries de Santa Coloma de Gramenet.

Al llarg del matí s’han tractat diferents temes, entre altres, el creixement de Punts de Voluntariat Local al país, la posada en marxa d’un estudi sobre associacionisme i voluntariat a Catalunya, i la voluntat definir exactament els criteris d’excepcionalitat de la Llei del voluntariat i de foment de l’associacionisme.

Finalment, el grup de treball de Punts de Voluntariat Local ha intercanviat experiències, eines, estratègies, etc., amb la voluntat d’establir una millor coordinació i crear espais on compartir els projectes realitzats en el marc del contracte programa 2017 – 2019.

 

Font de la notícia: www.voluntariat.org

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *