Actualitat — 13 octubre 2017
2017_gdio_logo

El Grup de Diàleg Interreligiós d’Olot el formem representants de diverses comunitats religioses de la nostra ciutat. Comunitats formades per persones diferents, amb sensibilitats i opinions diverses. Persones que viuen i comparteixen el dia a dia, les preocupacions, les il·lusions i les alegries com qualsevol altre olotí o olotina, tot construint ciutadania i cohesió social. Ja fa un temps, però, que observem que l’actualitat política del nostre país s’accelera de forma vertiginosa, i ens preocupa que això pugui afectar la vida de les nostres comunitats, i del conjunt de la ciutat i del país. Per aquest motiu volem manifestar-nos, tot posant sobre la taula i reivindicant tres principis que avui, més que mai, han de ser prioritaris:

  • Pau. Més enllà de la fe de cadascú, el que ens uneix als membres del GDIO és el convenciment que, com a persones religioses, som persones de pau. La pau és el pilar fonamental sobre el que se sustenta tota societat. La pau és innegociable. Condemnem tota forma de violència, sigui del grau que sigui, provingui d’on provingui, es dirigeixi on es dirigeixi. La violència genera violència: només la pau crea pau.
  • Cohesió. La pau és el respecte a la diferència i a la diversitat, és a dir, és cohesió social. Sense cohesió social no hi ha convivència, ja que no es respecten els drets legítims de les persones. Sense cohesió, sense convivència, el que hi ha és por. I no volem una societat on existeixi, on es promogui la por. Volem una ciutat i un país sense por, i això vol dir tenir especial cura de les persones més desfavorides, ja sigui perquè les seves opinions polítiques són minoritàries, perquè la seva situació econòmica els fa més vulnerables a la incertesa política, o perquè la seva situació administrativa irregular o precària els impedeix poder exercir la ciutadania amb plena seguretat i en igualtat de condicions.
  • Diàleg. Sense cohesió i sense pau, el silenci s’imposa. I el silenci imposat és violència. Nosaltres som persones de diàleg. El GDIO és una mostra que el diàleg és possible, fins i tot entre persones ideològicament molt allunyades. Diàleg vol dir empatia, vol dir posar-se a la pell de l’altre. Diàleg vol dir serenitat, i no deixar-se endur per les emocions. Diàleg vol dir humilitat, és a dir, reconèixer el valor de l’altre. Diàleg vol dir buscar punts de trobada, vol dir no renunciar a trobar un destí comú, vol dir aprendre uns dels altres.

Aquests tres principis, pau, cohesió i diàleg, no els demanem només als representants polítics, sinó al conjunt de ciutadans i ciutadanes. S’acosten dies complicats, i no és feina nostra posicionar-nos sobre els diversos horitzons polítics que tenim sobre la taula, ni sobre la legitimitat o la legalitat de les diverses opcions. Però, passi el que passi, només si prioritzem la pau, la cohesió i el diàleg podrem gaudir d’una ciutat i d’un país veritablement de tothom.

Font de la notícia: Web del Grup de Diàleg Interreligiós d’Olot

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *