Actualitat General — 23 abril 2018

Fa unes setmanes, Atenció a la Comunitat van participar a la I Jornada d’Acció Social “El voluntariat com a eina de treball comunitari?” que va tenir lloc a la sala d’actes de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. Va ser organitzada per la Facultat d’Educació i Psicologia i Entitats Catatanes d’Acció Social (ECAS) amb el suport de Dipsalut.

Una jornada per, d’alguna manera, provocar, fer pensar i reflexionar sobre si el voluntariat és una eina que han de fer servir les entitats per desenvolupar els seus projectes o bé una peça més pel desenvolupament social i comunitari estigui o no vinculat a les associacions, organitzacions, etc.

Volem destacar, sobretot, la conferència inaugural Llums i ombres de l’acció comunitària. Professionals, voluntaris i ciutadania, a càrrec d’Asun Llena, professora titular del Departament de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona. I també la intervenció d’Héctor Colunga, director de la fundació Mar de Niebla a Gijón que va expicar un projecte que fa del carrer el seu espai d’intervenció essent un pont de connexió entre els recursos que ja existeixen a la comunitat i les persones. La seva principal característica és la implicació en el medi ja que vol arribar a les persones que, pels motius que siguin, no són capaces de fer servir els recursos i les ajudes existents dels serveis i això fa que visquin situacions problemàtiques i/o d’exclusió social. El projecte de voluntariat d’aquesta entitat no va de dins cap a fora sinó just al revés: demana a les persones del barri que s’acostin i ofereixin els seus coneixements, habilitats… per a la millora de l’entorn, dels projectes que ja funcionen o dels que es volen crear … només d’aquesta manera creuen que poden arribar a crear xarxa i millorar la cohesió social.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *