Actualitat — 04 agost 2017

Sota el nom d’Acadèmia d’Estiu, del  12 al 14 juliol va tenir lloc al Palau Macaya de Barcelona la segona fase del Projecte CCentre, finançat per EIT Health i coordinat pel grup GISME de la Universitat de Barcelona.

Tal com diu el programa les jornades volien ser “un espai per a la trobada, intercanvi de parers i aprenentatge mutu entre professionals, usuaris i promotors d’iniciatives públiques i privades“.

Va ser molt enriquidor que persones expertes, cada una d’elles en el seu camp, compartissin els seus coneixements i la seva visió entorn el complex fenomen de l’envelliment, el fer-se gran, el créixer amb dignitat… i ho fessin de maneres tan diverses:  a través de la presentació d’un informe que ens explica la realitat en números; parlant-ne en taules rodones per conèixer quines són les polítiques públiques que es van plantejant; escoltant professionals de l’administració, del tercer sector, de l’àmbit públic i privat; amb temàtiques tan diverses i sensibles com la sexualitat en les persones grans o els maltractaments i amb la possibilitat de participar en diferents tallers:  consentiment informat, mediació com a eina per la gestió de conflictes en l’àmbit de les persones grans, l’homosexualitat en la vellesa, les cures narratives, la salut mental…

Representants del servei d’Atenció a la Comunitat del Consorci vam participar en les jornades durant els tres dies i de manera activa en dos tallers:

  • Cures narratives. El Dr. Feliciano Villar, psicòleg i professor de la UB explicava la importància dels relats de vida de totes les persones i com pot ser de positiu treballar aquests relats amb les persones grans.
  • La mediació com a eina per a la gestió dels conflictes en l’àmbit de la gent gran. La Dra. Immaculada Armadans, directora del màster de Mediació de Conflictes de la UB va proposar un taller molt participatiu a partir de casos pràctics que ens van anar portant a la llista de beneficis que té la mediació, també, entre les persones grans.

La valoració de la jornada va ser molt positiva, no només pels coneixements i contactes que vam poder fer sinó també perquè escoltant totes les veus dels qui en van formar part podem dir més alt i clar que “l’edat explica cada vegada menys”.

Servei d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa

[divider top=”0″]

Vídeo resum de les jornades

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *