Actualitat — 04 agost 2017
2017_academia_estiu_bcn

Sota el nom d’Acadèmia d’Estiu, del  12 al 14 juliol va tenir lloc al Palau Macaya de Barcelona la segona fase del Projecte CCentre, finançat per EIT Health i coordinat pel grup GISME de la Universitat de Barcelona.

Tal com diu el programa les jornades volien ser “un espai per a la trobada, intercanvi de parers i aprenentatge mutu entre professionals, usuaris i promotors d’iniciatives públiques i privades“.

Va ser molt enriquidor que persones expertes, cada una d’elles en el seu camp, compartissin els seus coneixements i la seva visió entorn el complex fenomen de l’envelliment, el fer-se gran, el créixer amb dignitat… i ho fessin de maneres tan diverses:  a través de la presentació d’un informe que ens explica la realitat en números; parlant-ne en taules rodones per conèixer quines són les polítiques públiques que es van plantejant; escoltant professionals de l’administració, del tercer sector, de l’àmbit públic i privat; amb temàtiques tan diverses i sensibles com la sexualitat en les persones grans o els maltractaments i amb la possibilitat de participar en diferents tallers:  consentiment informat, mediació com a eina per la gestió de conflictes en l’àmbit de les persones grans, l’homosexualitat en la vellesa, les cures narratives, la salut mental…

Representants del servei d’Atenció a la Comunitat del Consorci vam participar en les jornades durant els tres dies i de manera activa en dos tallers:

  • Cures narratives. El Dr. Feliciano Villar, psicòleg i professor de la UB explicava la importància dels relats de vida de totes les persones i com pot ser de positiu treballar aquests relats amb les persones grans.
  • La mediació com a eina per a la gestió dels conflictes en l’àmbit de la gent gran. La Dra. Immaculada Armadans, directora del màster de Mediació de Conflictes de la UB va proposar un taller molt participatiu a partir de casos pràctics que ens van anar portant a la llista de beneficis que té la mediació, també, entre les persones grans.

La valoració de la jornada va ser molt positiva, no només pels coneixements i contactes que vam poder fer sinó també perquè escoltant totes les veus dels qui en van formar part podem dir més alt i clar que “l’edat explica cada vegada menys”.

Servei d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa

Vídeo resum de les jornades

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *