Actualitat — 16 juny 2017
presentacio_observatori_web

Aquest dijous 15 de juny s’ha presentat la quarta edició de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa que ha comptat, una vegada més, amb la col·laboració de diverses entitats del territori que han elaborat informes sectorials.
Els diferents informes de l’Observatori ofereixen un retrat integral de la comarca, amb una visió d’aspectes tant variats com el comportament econòmic, l’estructura productiva, el mercat de treball, el comerç exterior, el turisme, la població, els serveis socials, l’educació, els estudis universitaris, la sanitat, la llengua, la seguretat, l’habitatge, la cultura, els esports, el medi ambient, la climatologia, l’aigua, el territori, la gestió del medi natural, els residus i la mobilitat.
El projecte de l’Observatori va néixer l’any 2014 a iniciativa del Cercle EURAM que, després de tres edicions, ha optat per concentrar els seus esforços en altres projectes que s’adeqüen més als objectius de l’entitat. Des de les administracions de la Garrotxa s’ha valorat que era necessari mantenir un observatori sobre la comarca, que aporti dades objectives, transversals i que permeti identificar tendències. Per tal de dur-ho a terme, quatre entitats s’han posat d’acord per garantir la continuïtat del projecte. Es tracta de DinàmiG, Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa (que ja col·laborava amb EURAM en la coordinació de les edicions prèvies); el Consorci SIGMA de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa; el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
L’Observatori estrena web pròpia www.observatorigarrotxa.cat on s’hi poden consultar els informes de cada àmbit i el llibret d’infografies.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *