Actualitat General — 23 octubre 2018
xarxa_SAI

Aquest octubre, una setantena de persones entre responsables de Serveis d’Atenció Integral LGBTI (SAI) i representants de més de 38 entitats LGBTI, han celebrat la primera trobada per a compartir coneixements i actuacions en matèria LGBTI a Catalunya. L’objectiu d’aquesta trobada, organitzada per la Direcció General d’Igualtat, ha estat que els equips professionals dels SAI dels ajuntaments i consells comarcals i les entitats LGBTI de Catalunya es coneguin i estableixin sinèrgies i col·laboracions que enriqueixin les polítiques públiques per donar un més bon servei a la ciutadania.

Les entitats, que la majoria formen part del Consell Nacional LGBTI, han exposat els serveis que ofereixen, els objectius que persegueix l’organització i el públic al qual s’adrecen i són, sens dubte, imprescindibles en la coproducció de polítiques LGBTI. Per la seva banda, les persones referents dels SAI han presentat breument el servei que presten a les entitats, professionals i a la ciutadania en general.

Actualment hi ha més d’una cinquantena de SAI arreu del país. El SAI del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, que també va participar en la reunió, està en funcionament des de principis del 2017.

Els SAI ofereixen un servei d’atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones LGBTI i a les seves famílies que necessitin informació, assessorament o acompanyament, o bé que hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Els SAI també promouen la sensibilització i ofereixen informació a persones i entitats per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTIfòbia.

La creació d’aquesta xarxa dona resposta a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Mapa dels SAI a Catalunya

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *