Bloc — 17 abril 2018

Un any més, el temps no s’atura, els dies passen i ens ofereixen de nou un espai per repensar-nos i avaluar-nos. És època de memòries, de recordar i de mirar des de la distància tot allò que ens ha ofert el 2017. Com cada any, hem resumit en un document la tasca que hem fet seguint les línies i el camí que marca el Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social: allò que hem aconseguit però també allò que se’ns ha resistit i que volem resumir en aquests paràgrafs.
El Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social d’Olot posa la mirada en l’àmbit de les relacions socials comunitàries. L’objectiu és treballar amb i per les persones per promoure la igualtat d’oportunitats i millorar la cohesió social. Ho fem des de la prevenció i facilitant espais de relació entre persones. Perquè resulta impossible treballar la inclusió i la cohesió social sense tenir en compte les persones implicades, per tant, incorporem sempre que és possible ciutadania, entitats i la resta d’àrees i organismes públics en el procés i disseny de les actuacions. Només així aconseguirem una comarca més inclusiva i cohesionada, és un repte que hem d’entomar com una aposta comuna i que necessitem de la unió de tota la ciutadania per aconseguir-ho.

Des les actuacions dutes a terme aquest 2017 volem destacar especialment:

– L’acollida de persones refugiades demandants d’asil a la comarca.

– La creació d’un itinerari de sensibilització sobre la diversitat religiosa i de creences amb molta incidència en professorat i alumnat.

– La creació d’un grup de referents (dins les escoles) en temes relacionats amb la diversitat i l’augment de la incidència en els centres educatius.

– La creació i posada en marxa del Servei d’Atenció Integral per atendre a les persones que pateixen discriminacions relacionades amb la diversitat afectiva i sexual (LGBTI).

– La consolidació del canvi de mirada en la relació amb les entitats, incorporant-les com a part activa en la presa de decisions del Servei Integral de Suport a l’Associacionisme.

– L’augment de recursos dedicats a reforçar i estendre la gestió alternativa de conflictes entre veïns/es a blocs de pisos i espais públics.
– L’impuls de processos participatius arreu de la comarca.

– Diferents municipis de comarca han mostrat el seu interès per treballar les relacions socials comunitàries.

– L’organització del I Mercat de proximitat i conversa per recuperar les ciutats com a espais de relació, espais de trobada entre veïns i veïnes i generació de converses.

I mentrestant, seguim fent camí i dibuixant conjuntament amb les persones de la comarca noves actuacions pel 2018 perquè volem aquesta ciutat i comarca que tenim en ment i vam dibuixar al Pla. Tenim molt camí fet però també molt per recorre.

Atenció a la Comunitat

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *