Actualitat General — 20 febrer 2018
imatge_xerrades_apego

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Institut Municipal d’Educació d’Olot han organitzat una xerrada a les escoles bressol municipals de la ciutat per parlar sobre l’«apego», el vincle segur

L’«apego» conegut en català com a aferrament o afecció és el vincle emocional que desenvolupa l’infant de manera innata cap a una figura adulta, generalment la mare, que li proporciona seguretat emocional i tot l’indispensable per a un bon desenvolupament de la seva personalitat. El tipus de relació d’aferrament que es construeix esdevé, entre altres coses, un aspecte clau en el desenvolupament de la resta de relacions que tindrà aquell infant al llarg de la seva vida.

Aquesta relació es construeix en els primers anys de vida de l’infant i les accions de les persones adultes responsables de la cura d’aquests infants són determinants pel seu desenvolupament, és per això que des dels dos serveis (IME i CASG) hem valorat la importància de donar a conèixer a la població què és l’aferrament, com es construeix i com podem actuar com a pares i mares per enfortir-lo.

Les xerrades són obertes i estan programades durant dos dijous del mes de març: dijous dia 1 a l’escola bressol del Morrot i el dijous dia 15 a l’escola bressol del barri de Les Fonts.

Les xerrades estaran conduïdes per l’Ester Fabregó, educadora social, psicòloga i terapeuta familiar i Roser Ginabreda, educadora social; totes dues treballadores del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

 

apegoc

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *