Bloc General — 30 octubre 2018

Cada dilluns a la tarda, a l’Espai Famílies, ens trobem un grup de famílies i tres professionals per compartir una estona de vida quotidiana amb l’objectiu de millorar el benestar dels infants reforçant les competències parentals dels seus pares i mares.

A mesura que van arribant les famílies, després d’anar a recollir els infants a l’escola, ens asseiem al voltant de la taula de deures. Obrim motxilles, mirem agendes i, tranquil·lament, dediquem una estona a les tasques de l’escola o bé a pintar, a llegir… Les mares i els pares s’asseuen al costat dels infants per ajudar-los en el que necessitin, per parlar una mica de com ha anat l’escola, i per posar-se al dia del que estan aprenent.

Poc a poc, quan anem acabant, passem a preparar el berenar i tornem a seure al voltant d’una taula, ara és la del menjador. Aquesta ens permet parlar, saber com ha anat la setmana, aprendre a esperar, a menjar correctament, a endreçar les coses, a responsabilitzar-nos del que mengem…. i, molt sovint, també, ens serveix per preparar conjuntament les activitats de darrera hora.

I, finalment, arriba el moment més esperat pels infants: l’estona de joc. El joc és l’eina bàsica de comunicació, relació i aprenentatge dels infants; per tant, és un espai privilegiat, que procurem cuidar molt. Enguany hem estrenat moltes joguines i una distribució nova de l’espai físic que ens fa molta il·lusió!!!

A través del joc aprenem normes, adquirim habilitats socials, assagem altres tipus de comportaments, treballem les emocions, però, sobretot, sobretot, ens divertim molt (i, de tant en tant, també ens enfadem)!

Entre l’estrès de la vida diària i les obligacions del món adult no és fàcil trobar espais per jugar amb els nostres fills/es; «espais lliures», sense mòbils, rentadores per posar, plats per rentar…. La «Tarda en família» és un d’aquests «espais lliures». La idea és que, a partir del que compartim aquí, les famílies puguin crear els seus propis espais lliure per compartir i divertir-se junts.

És un espai on intentem que les famílies siguin autònomes i nosaltres, les professionals, siguem figures de suport, d’acompanyament i de facilitació. La nostra tasca és oferir un espai i un temps on puguin passar coses i acompanyar en les dificultats que puguin sorgir. I així compartint i aprenent junts, pares i mares, fills i filles i professionals, ens enriquim i creixem junts com a persones, i anem teixint una xarxa de suport que permeti als més petits desenvolupar-se en el millor entorn possible, en un entorn de bon tracte.

Equip de professionals de Tarda en Família.

Podeu escoltar l'”En Acció” de ràdio Olot d’aquesta setmana aquí.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *