Bloc — 29 juny 2017
2017_garbuix

Hi havia una vegada un esplai diari a Olot que es deia Centre d’Esplai El Carme. D’això en fa més de 20 anys i cada dia sense falta, l’esplai obria les seves portes perquè els infants del centre de la ciutat hi poguessin anar a fer els deures, jugar i passar una bona estona.
Però al cap d’uns anys, van plegar tots els monitors i monitores que hi havia i els nens i nenes estaven molt preocupats perquè ja no hi podrien anar més. L’ajuntament de la ciutat, rumiant, rumiant va decidir demanar a Esplais de la Garrotxa si se’n volia fer càrrec. La gent d’Esplais va pensar-hi molts de dies i van parlar molt i molt per decidir finalment que sí, que volien fer-se’n càrrec, però amb una condició: canviarien el nom i el local d’aquest esplai.

Va ser just així com va néixer l’Esplai diari Garbuix d’Esplais de la Garrotxa. Un esplai que va iniciar-se al carrer Alt del Tura i que avui continua obrint diàriament les seves portes al carrer Proa i que manté, dels seus inicis, un marcat caire social. Un espai de referència per famílies i infants: un lloc on els nens i nenes juguen i on pares i mares saben que poden demanar suport pels temes que els preocupen. I dit així, pot semblar senzill, però tot jugant els infants aprenen en un espai relaxat i agradable que difícilment troben en d’altres entorns i les famílies, que s’acosten desconfiades el primer dia, acaben sentint-se part de la família Garbuix i demanant suport per llegir una carta, omplir un formulari o simplement passant a saludar i a compartir una estona.

Fa uns dies es va celebrar la festa dels 20 anys i l’entusiasme amb què monitores, famílies i infants de totes les edats i de diferents èpoques parlaven de la seva experiència i vivència al Garbuix va ser la millor demostració de que és un espai que no deixa indiferent a ningú i que la funció que fa és encara molt viva. Un exemple clar del poder de l’educació en el lleure com a eina transformadora i de com des de l’associacionisme es pot contribuir de manera activa en millorar la vida de les persones i a la cohesió social a Olot.

20 anys teixint lligams, 20 anys transformant vides.

Comparteix

(1) Reader Comment

  1. Felicitats per la feina feta, per la feina que s’està fent i la que caldrà continuar fent! Gran poder transformador i integrador el que té l’educació en el lleure…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *