Bloc — 24 agost 2021

Des de l’equip que estem treballant amb els joves migrats sols, us volem compartir una activitat que estem fent aquest mes d’agost.

A grans trets, l’activitat té l’objectiu de crear un espai on tots estem al mateix nivell, poder parlar de com estem, un espai de coneixença on la figura i el paper que té cadascú en la relació professional que es crea, marxa a un segon pla. Tots som iguals.

Per crear aquest espai, hem comptat amb el suport de Jose Eduardo dos Santos, ell s’ha encarregat de programar les diferents sessions i dirigir-les. Quan li vam explicar la proposta, de seguida va veure clar que les sessions haurien d’anar centrades en el treball d’habilitats centrades en el sentit de l’humor, l’actitud assertiva a través del joc, l’expressió i la connexió de la ment amb el cos.

A partir d’aquí, cada dimecres del mes d’agost, ens hem anat trobant de 16h a 18h. Val a dir que l’espai és obert, que pot venir qualsevol. S’ha aconseguit crear un espai molt distès, tots tenim molt clar que deixem de banda la feina que es fa a través del Consorci. Quan es va detectar la necessitat de crear aquest espai i es va transmetre als joves, ells es van sumar i els hi va agradar la proposta. Tot i això,  sí que hem hagut d’anar fent una feina prèvia a la sessió, d’avisar-los, recordar quin és l’espai, etc.

De bon principi, la participació era força alta, la gran majoria de joves que cridàvem venien, s’ha anat creant un grupet de joves que assisteix de manera periòdica, però alguns per falta d’interès i motivació, s’han anat despenjant. No passa res, cadascú necessita els seus tempos i no a tothom li serveix el mateix. Venen els que realment tenen ganes, no ens enfadem.

Val a dir, que l’espai és molt especial, en José Eduardo transmet una energia molt positiva, i fa que tots ens contagiem. A les dinàmiques que proposa tots riem molt, ballem, perdem la vergonya i desconnectem. Ens anem coneixent d’una altra manera, sense filtres.

Valorem positivament aquesta experiència, l’espai dona resposta a una necessitat d’establir una relació més propera, que ens faci entendre’ns més bé, i puguem sortir de la rutina. Només ens queden dues sessions més, aquest dimecres dia 25 i el pròxim 1 de setembre de 16h a 18h al casal social de Sant Miquel. Si teniu temps lliure i voleu participar, esteu totes convidades.

Bona recta final d’estiu a totes!

Olot, la Garrotxa, 24 d’agost de 2021

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *