Actualitat General — 23 gener 2019
foto_roda_premsa

Des de l’Institut de Cultura d’Olot, l’Institut Municipal d’Educació (IME) i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa es destinen grans esforços als recursos educatius: aquells projectes que vinculen la cultura, l’educació i el benestar social. Són projectes que sovint són poc visibles perquè no s’enfoquen al públic en general sinó a col·lectius concrets però que repercuteixen en uns resultats, tant a petit com a mitjà termini, molt valuosos entre les persones que hi participen i el seu entorn.

El primer tinent d’alcalde, Pep Berga, el tècnic de l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, Aniol Sellabona, i Esther Forment, tècnica de recursos educatius del Teatre Principal han presentat les propostes d’aquests propers mesos.

Es treballa perquè l’oferta cultural i educativa sigui el més completa possible, en la forma i en els destinataris, per a una formació integral. Es pretén que la ciutadania pugui convertir-se en agent activa i per això se’ls faciliten espais i projectes de gaudi i d’aprenentatge al llarg de la seva vida. Serveis i activitats que, d’alguna manera, intervenen en la formació d’aquest esperit crític, aportant noves experiències a la ciutadania perquè pugui participar més activament de la vida cultural de la ciutat.

Un d’aquests projectes que es treballen a tres bandes cada dos anys és el Canta Gran!

Un projecte destinat a les corals de gent gran que a Olot es fa biennalment. Les corals de la ciutat preparen un espectacle que presenten plegats al Teatre Principal d’Olot juntament amb músics i cantants professionals provinents de l’Auditori de Barcelona. L’objectiu del projecte és transmetre una imatge positiva de la gent gran, incrementar el seu rol actiu dins la societat i contribuir que això pugui repercutir a d’altres generacions. A més, té una finalitat de creixement personal i de proporcionar qualitat de vida a les persones que hi participen.

El concert del Canta gran! 2019 se celebrarà aquest diumenge 27 de gener a les 17:30h al Teatre Principal d’Olot amb la participació de quatre corals de la comarca: coral del Casal de Gent Gran (direcció de Rosa Fluvià); la coral de l’antic hospital Sant Jaume (direcció de Marc Busquets), la coral Puigsacalm (direcció de Gemma Llorar) i la coral Polígala, (direcció de Pau Castanyer).

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *