Actualitat General — 04 desembre 2018
cultura_inclusiva_olot

Com cada any, al voltant del Dia Internacional de la Discapacitat que se celebra el 3 de desembre, l’Institut de Cultura d’Olot col·labora amb La Coordinadora i programen conjuntament un espectacle inclusiu. Fins l’any passat acostumaven a programar propostes de circ. En aquesta ocasió, es podrà veure un espectacle de màgia Ya no me ves- El chico invisible, del mag Dakris. L’espectacle serà el dissabte 15 de desembre, a les 19 h al Teatre Principal d’Olot i les entrades valen 15, 12 i 9 euros i 10, 5 i 3 per als menors de 12 anys. A més, el mateix divendres al matí (11 h. a La Carbonera) La Coordinadora organitza un taller de màgia a càrrec del mag David obert a tothom a partir de 9 anys. El taller és gratuït i les inscripcions es poden fer fins al 12 de desembre a educatiusescenics@olot.cat.

La Coordinadora és una entitat de la Garrotxa amb prop de 15 anys d’història que aglutina diferents associacions: Agrupació de Persones Sordes de la Garrotxa, AANEE (Associació d’Amics dels Nens d’Educació Especial), Club Atletisme Garrotxa, Associació de Discapacitats de les Comarques Gironines (Adis-CG) i MIFAS. A part de la feina que fan des de cada entitat de manera individual, La Coordinadora treballa, en conjunt, per conscienciar la població i ofereix suport a qualsevol persona, empresa o entitat que vulgui tenir en compte els criteris inclusius a l’hora d’organitzar una activitat o esdeveniment.

En termes de conscienciació, l’objectiu és fer que cada dia hi hagi més gent que tinguin present que les persones que pateixen alguna discapacitat poden tenir alguna necessitat especial a l’hora de poder participar o assistir en determinades activitats. El següent pas és donar un cop de mà per veure de quina manera es pot fer una activitat accessible a tothom tenint en compte les diferents capacitats.

Un dels seus àmbits de treball és el relacionat amb el dret a l’accés a la cultura per a tot tipus de col·lectius. És en aquest sentit que cada any s’organitza una proposta cultural inclusiva juntament amb Olot Cultura.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *