Actualitat General — 21 desembre 2018
dones_bonavista

El Consorci d’Acció Social es va encarregar d’executar el segon projecte més votat dels Pressupostos participatius d’Olot (2018): jornada de la dona.

La proposta de jornades de la dona es van traduir en trobades de dones. S’han fet un total de tres als barris de Bonavista, Sant Roc-Pequín, i les Fonts amb diferents temàtiques i amb una assistència mitjana de vint-i-cinc dones.

La primera va ser a Bonavista el 10 de novembre. Sota el títol de Dones i sexualitat  es va parlar i compartir sobre la sexualitat femenina amb dones de diferents edats. L’experta en la matèria Lupe Garcia de sexducacion.com  ens va fer reflexionar sobre alguns tòpics, prejudicis i mites. Vam compartit com ens afecta l’imaginari social, quin coneixement tenim del nostre cos i altres qüestions relacionades.

A l’Institut Bosc de la Coma, l’1 de desembre, es varen reunir dones de Sant Roc i de Pequín de diverses procedències i edats. El tema de la trobada era Dones i els rols. Es va comptar amb la facilitadora Anna Pujol  experta en treball de processos processos-terapeutics.cat. En aquesta ocasió vam compartir el sentir en els diferents rols de dona, els estereotips de gènere, les complicitats que teixim entre dones, etc.

L’última de les trobades va tenir lloc el dissabte 15 de desembre al barri de Les Fonts; Dones i històries de vida.  En aquest espai íntim, que va comptar amb la dinamització de Judit Casas (autora del projecte lostinthevillage.com), vam compartir quins fets de les nostres vides ens han fet créixer, la força que ens uneix per tirar endavant en les dificultats, els espais de cura entre dones…

La valoració tant per part del Consorci com per part de les participants és molt positiva. En totes les sessions es va crear un clima de confiança i respecte que va fer que les dones reclamessin més espais de trobada com aquests.

 

stroc_pequin

Històries de vida (Les Fonts)

stroc_pequin_dones

Dones i els rols (Sant Roc i Pequín)

Els cartells de la trobada de dones són obra de la il·lustradora olotina Roser Matas.

Per a més informació sobre els processos participatiu podeu consultar pressupostosparticipatius.olot.cat

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *