Actualitat General — 09 juliol 2019
INFÀNCIA

Aquest any és el tercer que els infants del CEIP Finestres de 1r a 6è de primària participen del Consell dels Infants de Mieres. Un total de 35 infants de 6 a 12 anys practiquen i posen en comú idees, propostes i decisions que els afectaran a ells i elles com a part de les persones que viuen al poble o a la societat. Si bé estem avesats a parlar de participació ciutadana, la participació infantil no la tenim tant present. En aquest cas, el Consell dels Infants de Mieres és una pràctica de participació infantil que tot i donar-se en un entorn rural molt petit ,els resultats són molt comunitaris.

Durant el 2019 s’ha treballat amb els infants la temàtica del voluntariat. Què vol dir ser una persona voluntària? Quins compromisos cal agafar? Quina repercussió té el voluntariat a la societat i on es pot fer voluntariat. Seguint aquesta temàtica els infants han pogut veure que ells i elles també fan voluntariat a l’escola, al poble i fins i tot alguns dels seus familiars ha fet voluntariat internacional. Una de les temàtiques que ha despertat  la curiositat dels participants ha estat el tema de les persones refugiades i dels voluntaris que les ajuden en aquests procés tant als països d’origen com a la rebuda al nostre país.

En aquest sentit el Consell d’Infants ha decidit  fer samarretes que puguin sensibilitzar del tema de refugiats i han pogut comprovar de primera mà a través dels testimonis de voluntaris de Open Arms la situació i dificultats d’aquestes persones. Les samarretes s’han repartit entre els membres del Consell a un torneig de futbol amb valors que els mateixos participants van organitzar en record de les persones refugiades. A més s’ha recollit per part de les famílies de l’escola un donatiu per a l’entitat Open Arms abans esmentada. Les samarretes també les podrà comprar qui vulgui del poble i donar suport a aquesta acció del Consell dels Infants 2019.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *