Actualitat General — 07 gener 2019
jornades_GTX_territoriresilient

Els dies 24 i 25 de gener tindran lloc a la Garrotxa les jornades pel foment de territoris resilients.

Territori Resilient proposa un espai de trobada i formació per als diversos agents que treballen per a la transició i el desenvolupament sostenible. Amb la intenció d’aprendre d’experiències reals i formar-nos en noves maneres de liderar el canvi des dels municipis rurals.

Territori Resilient focalitza els espais de treball en els diversos agents d’àmbit local: persones polítiques, persones tècniques i societat civil. Per a unes politiques públiques informades, unes institucions públiques enxarxades i una societat civil empoderada.

Les jornades comptaran amb amb professionals de l’entorn del Desenvolupament Sostenible, els ODS i la Resiliència, però també amb polítics municipals que compartiran experiències de transició viscudes en primera persona.

El tret de sortida el dona la Jornada social que tindrà lloc el dijous 24 de gener de les 17:30h a les 20:30h al casal de Sant Miquel. Un vespre dedicat a totes les persones interessades en la transició cap a la resiliència comunitària. Compartirem experiències sorgides de moviments de base que treballen per a una transició cap a la resiliència. Serem part d’un taller vivencial sobre transformació ecosocial i resiliència territorial. Hi haurà berenar per a tothom!

El divendres 25 a partir de les 9h i fins a les 14h del migdia tindrà lloc la Jornada tècnica al casal de Sant Miquel.  Un matí dedicat a persones tècniques de l’administració pública municipal. A través de dinàmiques descobrirem els 7 Principis de Resiliència i indagarem en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la ONU. Coneixerem estratègies de resiliència institucional i multidisciplinar i facilitarem un espai co creatiu sobre poligovernança.

Finalment es proposa la Jornada política el vespre del dijous 25 de gener. Serà de 18h a 20 i es farà a Can Trona. Un vespre dedicat a polítics municipals i comarcals. Un punt de trobada per conèixer experiències inspiradores de municipis que caminen cap a la resiliència territorial. Descobrirem iniciatives reals de sostenibilitat, participació ciutadana i economia social i ens introduirem en Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU.

Les jornades són gratuïtes, per més informació i inscripcions: www.garrotxaresilient.cat 

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *