Bloc — 05 juny 2020
Blacklivesmatter

Font de la imatge: https://twitter.com/MassLGBTQyouth 

Des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa treballem diàriament per a la llibertat i la justícia social de totes les persones, ja sigui per la seva procedència, color de pell, religió, gènere, creences, sexualitat, edat, diversitat funcional o classe social. Treballem per al reconeixement, el respecte i celebrem les diferències i les característiques que tenim en comú.

Malgrat tot, a la nostra comarca hi ha racismes i discriminacions molt presents i que s’han convertit en quotidianes. Algunes ens passen desapercebudes, d’altres són del tot més evidents, però totes i tots en tenim responsabilitat que no podem defugir. 

Hi ha persones a qui no se’ls vol llogar un pis, que se les tracta diferent que a d’altres companyes de feina, que no són contractades en segons quines feines o ho són en condicions molt precàries o que se les mira diferent, que no realitzen mostres d’afecte en públic per evitar sentir-se jutjades, joves amb obstacles per seguir amb la seva educació a l’escola i als instituts, persones a qui pel seu aspecte se’ls canvia la llengua i no se’ls parla en català, persones a qui no se’ls pregunta directament perquè es pressuposa que la persona del costat ha de respondre per elles. Ens trobem amb moltes situacions de racisme, i també discriminacions que posen els privilegis d’uns pocs per damunt de totes les persones.

A vegades per un sola d’aquestes condicions, d’altres per vàries. Ens cal doncs, revisar les creences pròpies, els privilegis, la mirada única cap a una societat en la que hi conviuen moltíssimes maneres de viure, entendre, creure i ser. Toca reflexionar i fer canvis perquè les desigualtats que fracturen la nostra societat cada vegada es fan més grans i no ens ajuden a crear la societat cohesionada, inclusiva i justa que hauríem d’aspirar a construir entre les persones que vivim o ens sentim de la Garrotxa

Cal dir prou i reivindicar que ara és el moment de no tapar amb el nostre silenci i les nostres actituds el racisme i les discriminacions.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *