Actualitat General — 02 novembre 2023

L’any 2022 va néixer el projecte DigitaliSSB, per l’impuls de la digitalització dels serveis socials bàsics de Catalunya.

Aquest projecte finançat pels fons Next Generation va néixer de la necessitat d’adaptar els Serveis Socials Bàsics del territori a la nova evolució de la societat, on la transformació digital de la intervenció social és un gran repte pendent d’afrontar avui dia.

La digitalització pot i ha d’aportar en un futur una major qualitat assistencial, tal com plantegen els eixos 10 i 11 del Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024. La crisi de la Covid-19 ha accelerat aquest procés de transformació, però malauradament només els organismes més grans tenen capacitat per abordar aquest repte per si sols i molta part del territori queda fora d’aquesta evolució.

Les convocatòries NextG han obert una oportunitat per impulsar aquesta transformació en el conjunt dels SSB del territori i és per això que el projecte NextG DigitaliSSB (2023-2025) té com a repte construir un model de transformació digital de la intervenció social basat en la planificació, capacitació d’equips professional, el co-disseny, el desenvolupament d’eines i la seva experimentació i avaluació; amb el compromís de 18 ABSS, les quals en forma part el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Una de les solucions tecnològiques que s’estan desenvolupant en el marc d’aquest projecte és la millora de la relació de la ciutadania i les persones usuàries amb els/les professionals de les ABSS. Per això, el passat mes de setembre es va realitzar una jornada de treball amb totes les ABSS implicades en aquest projecte, per prioritzar les necessitats per implantar una APP de comunicació/informació amb la ciutadania, que ha de permetre entre altres coses disposar d’un assistent virtual, comunicar-nos, gestionar les activitats i interoperar entre els diferents sistemes existents.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.