Actualitat General — 10 gener 2019

El Consorci va recollir ahir al vespre el premi Aliança d’hospitals Els Quatre Gats a l’atenció integrada amb lideratge social. És un reconeixement a la feina feta pel Consorci amb el Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària. (PIAISS)

Fem una mica de memòria… La Generalitat de Catalunya va configurar els PIAISS el setembre del 2013 amb l’objectiu de promoure i participar en la transformació del model d’atenció social i sanitària per garantir una atenció integrada i centrada en les persones capaç de donar resposta a les seves necessitats.

La Garrotxa ja havia començat a treballar, des de l’any 1996, els primers convenis de col·laboració entre salut i serveis socials per poder atendre de manera integral les persones en situació de complexitat social i sanitària. Fins a l’aprovació del PIAISS va desenvolupar diferents projectes d’integració.

Amb l’aprovació del PIAISS, a la Garrotxa es va veure l’oportunitat d’avançar en el model col·laboratiu. El 3 de juliol de 2014 es va crear  l’òrgan de governança de la Garrotxa format per l’alcalde d’Olot, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, el gerent de la regió sanitària de Girona del Departament de Salut, la directora territorial a Girona del Departament de Treball Afers Socials i Famílies, el gerent territorial de Girona de l’Institut Català de Salut i de l’Institut d’Assistència Sanitària,  el gerent de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, la directora del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el director del PIAISS. En el projecte hi han participat més de 50 persones de l’àmbit social i sanitari de la comarca treballant intensament temes en relació a l’atenció primària, atenció domiciliària i salut mental. 

Aquest projecte és el que ha fet que la Fundació Avedis Donabedian atorgui al Consorci d’Acció Social un dels premis a la qualitat. En concret el premi Aliança d’hospitals Els Quatre Gats per a una iniciativa d’atenció integrada amb lideratge social. La distinció té per objectiu reconèixer la feina de les organitzacions que ofereixen atenció social promovent la participació d’algun nivell del sistema de salut per millorar l’efectivitat i la seguretat en la prestació de l’atenció a la persona i que desenvolupen en el seu dia a dia activitats per a la millora continuada de la qualitat assistencial.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *