Actualitat General — 19 juliol 2021
Un espai que ha provocat espais per a generar reflexions al voltant dels dilemes i reptes que ens plantegem les comunitats i l’acció social:
  • què vol dir acció comunitària en el marc dels serveis socials,
  • quin impacte social té l’acció comunitària,
  • la intersectorialitat comunitària. 
El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa va participar a la sessió plenària amb la conferència Evidència d’impacte social en l’acció comunitària, presentant l’avaluació del Pla per a la Inclusió i Cohesió Social d’Olot. També es va presentar la Cartera de Serveis Comunitaris, una eina de planificació fruit del treball d’avaluació sistemàtica, periódica i continuada. 

Al mateix temps, també es va presentar una comunicació qualitativa que analitza el Servei Veïnatge i Convivència amb la intenció de visibilitzar com la intervenció comunitària pot ajudar a promoure l’organització veïnal i fer aflorar les vulnerabilitats socials. En aquest sentit, l’estudi destaca com les intervencions fetes des de l’acció comunitària promouen canvis en les dinàmiques relacionals, promovent-ne de noves, i la importància de l’articulació de les comunitats a partir de la mediació i intervenció comunitària per tal d’aprofitar el capital social i ajudar en l’autoorganització, sobretot en entorns vulnerables.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *