Bloc General — 06 març 2019
Foto Iris

Tot va començar amb el meu treball de recerca que estava encarat a descobrir el treball d’algunes entitats i el grau de participació voluntària que tenia la població. Em trobava molt perduda a l’hora de descobrir quines persones em podrien ajudar a tirar el meu projecte endavant. Era evident que necessitava molts contactes i informació per poder arribar a les entitats i acabar descobrint els seus projectes i el voluntariat amb què comptaven. Una persona que forma part d’una entitat em va dirigir al Consorci i des d’allà em van ajudar a conèixer la diversitat d’entitats i les tasques que s’hi poden fer (per poder elaborar el meu treball, després): des de projectes de voluntariat a la participació al teixit associatiu col·laborant de manera puntual o més continuada.

He d’afirmar que anteriorment ja havia realitzat voluntariat, per això, aquest sentiment tan fort que tenia envers aquest món ja l’havia anat cultivant i ara, amb el projecte, volia endinsar-me i descobrir tot el que amagava. A més a més, considerava que realitzar una important tasca voluntària m’ajudaria molt a descobrir tots els aspectes del voluntariat com també finalment faria allò que sempre havia volgut fer, ajudar als altres.
A través del Consorci, em van aconsellar que podia ser una gran opció col·laborar amb una entitat per viure l’experiència. D’aquesta manera podria tenir una mirada des de dins del món associatiu. Vaig escollir participar en un dels projectes d’Integra. Durant aquest estiu que vaig col·laborar-hi, considero que he crescut moltíssim com a persona, m’he nodrit molt de tot el que comporta realitzar voluntariat. Arran del treball i de la descoberta de més teixit associatiu a través del servei del Consorci m’he endinsat en molts altres projectes com ara dins del grup de joves de la Creu Roja, on també participo com a voluntària dins del projecte Sabbwona, dins d’un grup a favor de la protecció del medi ambient, els Greenlights, i entre altres tasques de col·laboració ciutadana.
Durant tot aquest camí i mentre anava realitzant el treball amb la meva implicació en diferents projectes de voluntariat, vaig anar seguint la construcció i la presentació de la campanya de comunicació “I la Garrotxa, també!” lligada al naixement del Punt de voluntariat a Olot. He de reconèixer que gràcies a tot aquest procés he pogut endinsar-me al món que sempre m’havia interessat tant, i com a conseqüència, també he pogut veure néixer aquest punt d’informació des d’on hi tinc contacte continuat pels diferents projectes, col·laboració ciutadana, etc. que vaig participant. Ara tinc un punt de referència a la ciutat per poder fer el que sempre havia volgut fer, participar de manera voluntària al teixit associatiu en diferents temàtiques (social, medi ambient, juvenil, etc.).
A través de la implicació amb les entitats i el continu contacte amb elles, vaig poder veure un fet molt evident, la manca de voluntaris. A més a més, mentre realitzava el treball i totes les enquestes vaig poder descobrir que hi havia un important % de la població que no sabia a on dirigir-se per implicar-se en algun projecte, i fins i tot alguns d’ells em preguntaven a on podien trobar informació. D’aquesta forma, considero que el nou punt de voluntariat és un gran espai de suport i informació per a totes aquestes persones, ja que, com jo, a través d’aquest servei podran trobar l’acció voluntària que se’ls adeqüi més al seu perfil. Les persones que em preguntaven on es podien dirigir, vaig tenir clar que havien d’anar al Punt!

Iris Rodriguez

Per a més informació, podeu escoltar el programa “En Acció” de Ràdio Olot del 4 de març de 2019 dedicat al Punt de Voluntariat

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *