Bloc General — 23 desembre 2020

“Acció Social, bon dia”. Aquestes són les paraules més utilitzades en el nostre dia a dia. Nosaltres que tenim molts noms i venim de tot arreu, però que alhora volem ser proximitat; de tu a tu, nosaltres amb tu i tu amb nosaltres. 

És ben cert que les rutines diàries ens han envaït, que tenim un ritme i unes obligacions introduïdes dins el nostre horari laboral. Tot i això cada dia aprenem i interioritzem situacions i emocions. Perquè no hi ha dos dies iguals. Treballar amb i per a les persones té aquest avantatge. 

Sí, som el primer contacte de l’exterior amb l’interior del CASG i per aquest motiu és molt important parar l’orella, obrir els ulls, el nas, les mans i la boca: atendre amb els 5 sentits. Aquest és l’objectiu i és que, tot i que només tenim 5 sentits, cadascú de nosaltres els té diferents.. 

Les orelles les tenim a més d’un lloc a la vegada i per aquest motiu escoltem de tot i més. Escoltem cançons de Nadal, clàssiques, pop, chill out, hip hop… També escoltem les paraules: alegres, tristes o emocionades. I és que no només sentim sinó que també escoltem, ho escoltem tot per compondre la banda sonora més magnífica possible. 

Visualitzem l’atenció de tots colors, com l’arc de Sant Martí, des del negre fins al blanc, passant pel marró, lila, morat, el nostre grana corporatiu, el vermell, taronja, verd, verd de l’esperança, groc, blau i rosa claret. Existeixen tants colors com els que ens puguem imaginar. Tots nosaltres mirem, observem de manera diferent i de colors diferents. 

L’olfacte és un dels sentits més desigual, més personal. Les olors per uns seran les vergonyes d’uns altres. Així que ens deixarem guiar pel perfum diari i a fluir. 

El tacte el podem definir com a la reacció a tots els sentits i és per això que quan una persona entra per la porta del CASG, no és diferent a ningú, ni és més ni menys que ningú. És algú que ens necessita i que nosaltres hi hem de ser. La diversitat l’entenem des de recepció per com hem d’atendre a cada persona segons la seva situació, demanda i necessitat. No hi ha cap altra diversitat per nosaltres.

I per últim el gust, de gustos n’hi ha  milers, a cabassos. Ens agrada definir-nos com el gust de pinya, per la pinya que fem tots i totes juntes. Pel bon regust de boca que ambiciosament volem deixar a tota la ciutadania, companys i companyes de feina. 

Inevitablement aquests sentits s’han pogut veure alterats per la pandèmia que ens està acompanyant en aquests moments. Des de la recepció del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa lluitem per fer-los viure i sentir més que mai. Perquè aquí estem, plogui, nevi, faci sol, estiguem contents, tristos, perdem el gust, l’olfacte, veiem borrós, amb COVID o sense… i per això us volem recordar que no deixeu mai de sentir… 

Gràcies per deixar fluir i respectar els sentits de cadascú, i cadascú a la seva manera. Gràcies per no aturar-se mai davant de cap sentit, per seguir sempre endavant i descobrir de mil maneres més, els 5 sentits. 

Sentim que la base de tota bona feina és un bon equip i és el que hem anat llaurant dia a dia. I així, fer que la ciutadania marxi d’una manera diferent com ha vingut. 

Per això, us convidem a viure les Festes també amb els cinc sentits!!

 

L’equip de recepció del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa

_______________________________________________________

https://open.spotify.com/user/jordicama/playlist/43HSRLLhEgDnj8CjLzuKho?si=OJUe6HAIT4iQetyG_GLMZQ

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *