gran recapte d'aliments

43.978 quilos

#granrecaptegtx15

La Fundació Banc dels Aliments organitza, un any més, el Gran Recapte d’Aliments en el qual també participa el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Càritas Garrotxa i Creu Roja La Garrotxa. L’objectiu de la campanya és aconseguir recaptar aliments i productes bàsics des de qualsevol punt de Catalunya, informar i sensibilitzar la població de la realitat de la fam al nostre país i de la importància de la implicació solidària de la ciutadania per ajudar a fer front a aquesta situació.

Aquest any, el Gran Recapte d’Aliments tindrà lloc a Olot el dissabte 28 de novembre, aquest dia es convertirà en la jornada central.

Tot i això, abans i després d’aquesta data hi haurà punts de recollida a diferents llocs de la comarca, a través dels Ajuntaments, entitats, comerços, etc.

Tot el material recollit en el Gran Recapte es destina al CDA (Centre de Distribució d’Aliments) de la Garrotxa.

Amb aquesta i altres campanyes, la Garrotxa demostra, any rere any, que és una comarca molt solidària i ara, més que mai, necessitem tornar-ho a ser.

Vols col·laborar? Et necessitem!

Col·laboració ciutadana

Tothom hi pot participar: qualsevol persona, de qualsevol edat (sol, en família, amb els amics, amb la parella…). L’últim dia per inscriure’s va ser el 9 de novembre.

A continuació detallem algunes de les funcions que s’hauran de cobrir:

Participació a la jornada del Gran recapte
Horari: dissabte matí, tarda o vespre

  • Punt informatiu i logístic als supermercats
  • Suport al transport del material fins al CDA
  • Recompte i posar en ordre el material al CDA

Abans de la jornada

  • Repartir difusió, etc.
  • Preparar el material pels col·laboradors del dia de la jornada
  • Projecte “Teixim” (cosir bosses de tela)

Després de la jornada

  • Continuar ordenant el CDA amb el material recollit

Trobada de voluntaris del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa

El divendres 20 de novembre tindrà lloc la trobada de voluntaris del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa. A partir de les 7 de la tarda, l’escola Cor de Maria d’Olot (entrada per la part del pati) acollirà aquesta sessió informativa prèvia a la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics que organitza el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que compta amb la col·laboració de tots els Ajuntaments i diferents entitats de la comarca.

Productes necessaris i punts de recollida

“La solidaritat no és donar el que et sobra, sinó donar el que l’altre necessita”. Amb la col·laboració de l’Oficina de Consum de la Garrotxa.

Productes de necessitat bàsica

Bolquers (talles 4 i 5)
Detergent de roba líquid (2 l)
Detergent de rentar els plats (1,5 l)
Gel dutxa (750 ml)
Lleixiu (1 l)
Llet sencera (1 l)
Tomàquet triturat (400 gr)
Tonyina en llauna (packs de 3)
Sardines en llauna
Farina (1 Kg)
Llegum cuit (pots)
Cacau
Cafè soluble (100 gr)
Sucre/sal
Oli (oliva i girasol)

Punts de recollida

Olot: supermercats

Olot: altres punts

Comarca

El petit comerç amb el Gran Recapte

2015_el_petit_comerc_del_gran_recapte_300

Teixim

La idea del Teixim neix de dues realitats que, en principi, no tenien res a veure entre elles:
Per un costat, durant les últimes edicions del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa s’ha vist la necessitat de fer alguna cosa amb totes les bosses de plàstic que, un cop acabada la jornada central, es queden apilonades i a les quals no es dóna cap més ús.

Per un altre, al barri de Sant Miquel d’Olot, des de fa un parell d’anys funciona un projecte amb el doble objectiu de cosir teles i relacions, l’Espai Cosidor.

Ajuntant aquestes dues realitats es va plantejar la possibilitat de cosir bosses de tela perquè substituïssin les bosses de plàstic. Això ha anat agafant forma i d’aquí neix el Teixim. Un projecte que pretén aconseguir diferents objectius:

1. Implicar les empreses tèxtils de la comarca en una acció solidària. Totes les empreses han donat grans peces de tela per a la causa.

2. Promoure la participació ciutadana més enllà de la jornada central del Gran Recapte. A través dels Casals de la gent gran d’Olot i de la comarca s’ha demanat la col·laboració de persones per tallar les teles i cosir les bosses: Casal de la gent gran d’Olot, Esplai La Caixa, Sant Joan Les Fonts, Vall d’en Bas, Les Preses, Tortellà, Santa Pau, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca i Argelaguer. A Olot també hi ha col·laborat l’Espai Cosidor de Sant Miquel.

3. Crear espais de relació entre persones de diferents edats, sexe, cultura… Alguns d’aquests casals també han obert les portes i han permès l’ús de les seves màquines a altres persones de la població amb ganes de participar ja sigui gent jove, homes, famílies amb mainada…

4. Fer una acció sostenible amb el medi ambient. El gran nombre de persones i aportacions que es fan als supermercats per part de particulars a la jornada del recapte fa que la despesa ambiental en bosses de plàstic no reutilitzables sigui molt elevada.

11 espais de costura

524 bosses

78 col·laboradores i col·laboradors

La solidaritat no és només d’un sol dia!

Al llarg del 2014 entitats, serveis, empreses, particulars… van organitzar activitats per a recollir aliments i productes bàsics pel CDA. Això va permetre que es dupliqués la quantitat recaptada el dia del Gran Recapte a Olot.

Fes la teva donació al llarg de l’any…

Algunes experiències 2014
Experiència 1

La Penya Embalats del barri de Sant Miquel d’Olot ja fa dos anys que inclou a les festes del barri un punt de recollida d’aliments. Durant els tres dies de festa, les persones que vulguin col·laborar amb productes diversos poden dipositar-los a l’envelat que hi haurà a la plaça de Sant Miquel. Al llarg d’aquest dos anys s’han recollit un total de 286 productes que es porten al Centre de Distribució d’Aliments de la ciutat d’Olot.

2014_gran_recapte_penya-embalats

Experiència 2

L’Escola d’Idiomes Claude fa recollida d’aliments i productes bàsics del 24 de novembre al 5 de desembre, dies propers a la jornada central.
Al llarg del curs a l’escola s’hi està treballant “The Greatest of All” (=genis del món, de la història). Professors i alumnes busquen cites, frases de gent famosa que es recolliran en un pòster. La seva cita més important: “Sharing is Caring” (que vol dir una cosa com que “compartir vol dir que et preocupes i tens cura dels altres”). Algunes de les cites…

a) Mother Theresa: “If you can’t feed a hundred people, then feed just one” (si no pots donar aliments a cent persones, dóna aliments només a una)
b) Martin Luther King: “Life’s most persisitent and urgent question is, what are you doing for others?” (la pregunta més urgent i persistent de la vida és “què fas pels altres?”)
c) Nelson Mandela: “It always seems impossible until it’s done” (sempre sembla impossible fins que s’ha fet).
d) Abbé Pierre: “La misère n’est pas une fatalité, elle vient de nostre incapacité au partage” (la gana no és pas mala sort, ve de la nostra incapacitat de compartir)
e) John F. Kennedy: “One person can make a difference and everyone should try” (una sola persona pot fer que les coses siguin diferents i tothom ho hauria de provar).

Experiència 3

L’Escola de Sant Roc ha participat a la campanya fent sensibilització i recollida. Ens regalen aquesta frase emotiva.

ENS HA AGRADAT PARTICIPAR-HI PERQUÈ: sabem que és per ajudar a gent que ho necessita, perquè és una alegria que poguem donar i no haver de rebre, ens ensenya a ser generosos, a compartir encara que tinguem poc, demostrem que ens preocupem pels altres, aprenem a sentir empatia, a totes edats.
Esperem que tingui molt d’èxit la campanya!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Experiència 4

IES Garrotxa

Els centres educatius de la Garrotxa també participen del Gran Recapte d’Aliments amb les aportacions dels alumnes Font: www.olot.tv

.
Per a més informació us podeu posar en contacte amb:
Mireia Delga – Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
mdelga@casg.cat
972 26 66 44 / 679 69 84 47

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *