Actualitat — 05 desembre 2012

05/12/2012 | El passat dijous, 29 de novembre, un total de 90 presidents d’escales es van reunir a l’Espai Núria en el marc de la 1a trobada de presidents de comunitats de veïns de la ciutat d’Olot, per posar en comú experiències, compartir preocupacions i definir aquells valors i/o capacitats que defineixen a un bon president.

La trobada va tenir dues parts, una primera on el 1er tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga, va reconèixer la tasca que desenvolupen en el seu dia a dia els presidents d’escala de la ciutat, i una segona part on els presidents, per grups, van prioritzar aquells valors i capacitats intrínseques que ha de tenir un president i que els va servir per parlar de les dificultats que els preocupen en la gestió de la seva escala. Així doncs, van prioritzar com a valors més destacats la comunicació, el respecte, l’honestedat, la paciència i l’esforç. Tanmateix, la majoria dels assistents estaven d’acord en què les capacitats que haurien de millorar son la gestió de problemàtiques i conflictes, i la comunicació amb els veïns.

A més, els presidents van coincidir en el fet que cal tenir informació sobre com organitzar les reunions i van remarcar la importància del compliment de les normes internes de cada comunitat. En aquest sentit es van demanar eines per afrontar el problema de la morositat fruit del moment actual de crisi econòmica, així com també es va reclamar suport en el foment de la cohesió social a les seves escales i tenir més informació sobre la legislació vigent.

Finalment, cal fer referència a què aquesta trobada va ser pensada i organitzada per un grup motor, el qual estava format per l’Antonio Lopera, Ramon Garcia, Montserrat Fontseca i Mohamed Abarkane -tots ells presidents-, l’Oficina Local d’Habitatge i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Es té previst, d’acord amb la gran acceptació dels assistents, que es torni a realitzar una nova trobada en un futur. A més un aspecte important va ser la col·laboració de 7 administradors de finques de la ciutat, que va permetre la inscripció dels assistents.

 

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.