
El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ha organitzat el cicle de tallers de cuina fàcil i saludable “Cuinant amb les estrelles”, que compta amb la col·laboració de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i cuineres i cuiners de la comarca.
La setmana passada va tenir lloc la primera de les 4 sessions gratuïtes amb la cuinera Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d’Olot.
Lluís Riera de la Pastisseria Cacau serà l’encarregat el 19 de maig de la segona de les sessions del cicle que es dirigeix a tothom que tingui interès en la gastronomia i que vulgui adquirir coneixements sobre cuina saludable.
Gerard Xifra del Restaurant La Quinta Justa (26 de maig) i Ebrima Touray del Restaurant del Mig (2 de juny) són la resta de cuiners que, de forma desinteressada, s’han ofert per participar d’aquesta iniciativa.
Els tallers de “Cuinant amb les estrelles” tindran lloc al menjador social, situat a l’avinguda de Girona número 66. L’objectiu d’aquesta iniciativa és obrir les portes d’aquest servei, que atén a persones que no disposen de mitjans per cuinar al seu domicili ni una xarxa social o familiar que els doni suport. A la presentació que va tenir lloc la setmana passada al casal del barri de Sant Miquel, el regidor de Benestar Social d’Olot, Josep Berga, va destacar que amb aquesta “nova activitat es pretén donar visibilitat al menjador social com un espai de cohesió, d’integració i inclusió per a totes les persones de la ciutat mitjançant tallers de receptes saludables, econòmiques i fàcils de fer a casa”. El gerent de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, David Coloma, va posar en valor la iniciativa “tan bon punt ens la van plantejar ens va semblar una gran idea que hem anat treballant perquè tingui una bona acceptació”. Un dels cuiners que participaran dels tallers és l’Ebrima Touray, del Restaurant del Mig. A la presentació va assegurar “sentir-se molt satisfet de poder participar d’aquest tallers i sobretot per fer-ho pel barri de Sant Miquel”.