Els espais socioeducatius treballen per a l’educació en el lleure dels infants i adolescents, i s’organitzen diferents activitats amb l’objectiu que es formin i creixin com a persones.

A qui s’adreça?

A infants i adolescents d’Olot d’edats compreses entre 6 i 16 anys.

Què es vol aconseguir?

A partir del vincle, es treballen els valors i les habilitats socials que els permeten desenvolupar-se com a millors persones. També es treballa amb l’entorn proper dels infants i adolescents que s’atenen: família, escola i barri.

Infants i adolescents

Amb ells es treballen els hàbits d’estudi, les rutines diàries i els valors en el lleure (autoestima, companyonia, respecte, convivència, cooperativisme…). Es fa a través de les activitats diàries i de les que es duen a terme en moments puntuals durant el curs (marató de sang, recollida d’aliments, carnaval infantil i activitats de sensibilització). 

Les famílies

Es treballa amb les famílies per tal de potenciar la vinculació d’aquestes en el procés educatiu de la infància i adolescència a partir de tutories individuals i de trobades grupals. També es creen espais de relació i comunicació per afavorir la coneixença.

Suport escolar

Hi ha un espai de suport escolar i de deures, a més, es fan coordinacions amb les escoles per donar suport a la tasca educativa i acompanyar a l’èxit escolar de la mainada que hi participa. 

L’entorn

Durant tot l’any es participa i es lideren activitats per fomentar la identitat i la pertinença de la mainada i les seves famílies al barri i a la ciutat. El treball en xarxa amb el personal tècnic i entitats que hi treballen afavoreixen la convivència i dona un valor afegit al projecte.

Com funciona?

Els i les infants i adolescents que s’inscriuen es distribueixen per grups d’edat de manera que cada tarda hi ha un grup d’infants diferent. Cada infant hi va una tarda a la setmana. La tarda es distribueix en un espai de joc lliure, un de reforç escolar i acaba amb activitats d’educació en el lleure.

Quins altres projectes complementaris hi ha?
  • Aula de deures per infants d’ESO cada dia de 15:30h a 17h al Garbuix i de 16h a 17h de dilluns a dijous i els divendres de 16h a 20h al Larai. L’activitat és gratuïta i sense inscripció prèvia.
  • Activitats d’estiu durant el mes de juliol.
  • Beques d’activitats extraescolars i per activitats culturals. 
Quins espais socioeducatius hi ha?

L’Esplai diari Garbuix, ubicat al carrer Proa, 23 d’Olot i gestionat per Esplais de la Garrotxa.

L’Espai Larai, ubicat al casal de barri de Sant Miquel d’Olot (Circumval·lació Jaume I el Conqueridor) gestionat pel Consorci.

Quines dies funciona?

Durant el curs escolar, de dilluns a divendres, de 16h a 20h.

Quin cost té?

Les famílies han de pagar una quota de 15€ anuals a l’hivern i 5€ si només participen a les activitats d’estiu. 

Com s’hi accedeix?

Cal fer una inscripció prèvia al mateix espai socioeducatiu durant el mes de setembre per l’hivern i durant el mes de juny per participar a les activitats d’estiu. Per participar a l’aula de deures no cal inscripció.

[divider top=”0″]

MÉS INFORMACIÓ
Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
Plaça del Palau, 8. Olot
Telèfon: 972 266 644
casg@casg.cat

Contacta amb nosaltres … 

Esplais de la Garrotxa
Carrer dels Sastres, 29, bis – Olot
Telèfon: 972 272 728
esplais@esplaisdelagarrotxa.cat

Comparteix

(0) Readers Comments

Comments are closed.