
A la ciutat d’Olot ja fa temps que es planteja una nova forma de gestionar el material -i, en menor mesura, també els equipaments municipals- que es cedeixen a les associacions locals. De fet, el debat és tant extens que també es planteja cedir-lo a persones particulars.
És sabut que la institució pública té diferent material (des d’altaveus a projectors, passant per taules i cadires) i equipaments diversificats i gestionats per les diferents àrees de l’Ajuntament. Aquest fet, sens dubte, no facilita la igualtat d’accés als recursos municipals per vàries qüestions bàsiques:
- Cada àrea té un material concret i es cedeix amb les seves normes pròpies (diferents a les altres àrees): fiança, cost, signatura de normes d’ús, informació del cost subvencionat, etc. No existeixen uns criteris comuns.
- Existeix material que s’ha deixat de cedir perquè no se’n fa una bona gestió.
- Cada associació -per naturalesa del seu funcionament- només coneix el material del que disposa la seva àrea de referència; i, fins i tot, hi ha àrees que només deixen el seu material a les entitats relatives a la seva acció.
- Per tant, existeix un problema de desinformació. Al que s’hi suma la dificultat d’accés a la sol·licitud de material.
És per aquest motiu, i amb la intenció de trobar la solució més òptima organitzativament i equitativa popularment, que membres de l’equip d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG) treballen per a fer una proposta de millora. I que fa unes setmanes es varen desplaçar fins a la ciutat de Terrassa per tal de conèixer el Servei de Qualitat Democràtica de l’Ajuntament i més concretament la gestió que realitza del material del que disposa.