Actualitat — 04 agost 2014

04/08/2014 | El dijous passat, el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot Josep Ferrés va presentar una campanya que vol promoure el bon ús de les targetes d’aparcament per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda.

Desenvolupada conjuntament amb el Consorci d’Acció Social (CASG), la Policia Municipal, la concessionària de la zona blava i la Coordinadora (grup d’entitats que treballen amb persones discapacitades o amb mobilitat reduïda com MIFAS, l’Agrupació de Persones Sordes, l’Associació d’Amics de Nens amb Educació Especial, l’Associació de Persones Discapacitades de les Comarques Gironines i el Club Atletisme Garrotxa), l’acció vol recordar l’objectiu de les targetes, que és donar facilitats i la seva integració social i professional en el dia a dia de la ciutat. D’aquí la importància del seu bon ús, que en alguns casos s’ha detectat que no és el correcte.

Actualment existeixen tres tipus de targetes: per a persones conductores amb discapacitat, per a vehicles autoritzats que serveixen per acompanyar persones discapacitades que no condueixen i per al transport col·lectiu.

El juny del 2012, el Ple d’Olot va acordar modificar l’Ordenança de Circulació i ampliar els usos de la identificació d’acord amb la normativa europea, permetent a les persones que la posseeixen aparcar en zones de càrrega i descàrrega, en els més de 100 punts expressament habilitats i senyalitzats, a la zona blava sense límit de temps i en altres punts de la ciutat sempre i quan no s’interfereixi la circulació de vianants i vehicles i per un breu interval de temps.

En aquests moments a Olot hi ha repartides 300 targetes, i a la comarca 200 més, i el gruix gros correspon a acompanyants de persones amb discapacitat que no condueixen. Tot i que la inmensa majoria en fan un ús correcte, s’ha detectat que hi ha un reduït nombre d’usuaris que no. Per aquest motiu, aquests dies, des del CASG s’enviarà una carta a tots els titulars de les targetes en què s’explicaran els motius de la campanya, activa a partir del 18 d’agost, en què un cop els agents detectin casos de mal ús s’informarà al seu titular dels perills que incorre, i que passen si es reitera en la mala pràctica per la sanció econòmica i la retirada temporal o definitiva de la identificació.

[divider top=”0″]

Notícia relacionada emesa al programa Les Notícies d’Olot Televisió:

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *