El servei d’ajuda al domicili és el conjunt de tasques que es duen a terme a la llar de persones o famílies que es troben, per motius físics o socials, en situacions de mancança d’autonomia temporal o permanent per poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana.

L’objectiu del servei és de desenvolupar tasques d’assistència, de prevenció i d’educació que habilitin per a la vida autònoma, de mantenir la persona al seu domicili millorant-ne la qualitat de vida i d’atendre les persones que no poden mantenir-se autònomament al seu domicili mentre no siguin ateses íntegrament pels serveis socials especialitzats quan així ho requereixin.

Qui ho pot sol·licitar?

Persones amb situació de dependència (per exemple: persones grans, famílies amb infants discapacitats, adults amb malaltia mental, etc.).

Quines ajudes s’ofereixen?

Aquest servei inclou dos tipus d’ajudes:

  • Atenció de les necessitats de la llar: Aquest tipus de tasques inclouen la neteja de la llar (excepte les neteges de la llar a fons), fer el llit, fer el menjar (segons dietes establertes) i rentar la roba (tant a mà com amb rentadora), entre d’altres.
  • Cura personal: La persona beneficiària rep ajuda per realitzar totes aquelles accions relacionades amb la cura personal, com la higiene, vestir-se i desvertir-se i repassar i cosir la roba d’ús personal, entre d’altres.

També es treballa per a l’aprenentatge d’hàbits: afavorir l’auto cura personal, el manteniment de la llar, la cura de menors o el foment de les pautes d’higiene, l’alimentació, etc.

Com es pot sol·licitar?

Les persones empadronades a Olot han de demanar cita prèvia al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Les persones empadronades a la resta de municipis de la Garrotxa han de demanar cita prèvia pel treballador/educador social al seu municipi.

[divider top=”0″]

Sol·licitud de cita prèvia

[divider top=”0″]

MÉS INFORMACIÓ
Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
Plaça del Palau, 8. Olot
Telèfon: 972 266 644
casg@casg.cat

Contacta amb nosaltres … 

Comparteix

(0) Readers Comments

Comments are closed.