Actualitat — 01 juliol 2024

Aquest juny es va celebrar a la Garrotxa la caminada anual pels drets de les persones grans, aquest 2024 amb el lema “Vida Plena amb Drets”. 

Des del Consell Consultiu de la Garrotxa ja fa anys que s’organitza aquesta acció pel “Dia Mundial de la presa de consciència sobre l’abús i el maltractament a les persones grans” per tal de conscienciar i sensibilitzar la societat en la protecció i el respecte dels drets de les persones grans.    

Es va fer una ruta per diferents punts d’interès de la Canya i Sant Joan les Fonts i hi varen assistir en comunió un centenar de persones de Casals de la Gent Gran de tota la comarca.

Hi eren presents persones de Sant Privat d’en Bas, Sant Joan les Fonts, La Canya, Casal Cívic d’Olot, Esplai La Caixa d’Olot, Tortellà, Sant Feliu de Pallerols, Argelaguer i també persones de la Residència Torreblanca.

A la caminada també van afegir-se un grup de joves que van obsequiar a la gent amb punts de llibre fets per ells en els que hi sortia un dels drets reconeguts de les persones grans (dignitat, independència, autorealització, assistència i participació)

Les persones participants també varen rebre una polsera de colors simbolitzant les etapes de la vida i les seus valors i qualitats corresponents.  

Totes les persones duien un element verd per reivindicar la saviesa, la serenor, la salut i el benestar en aquesta etapa de la vida. 

Per finalitzar l’acte es va fer la lectura del Manifest del Consell de la Gent Gran de Catalunya davant la residència Torreblanca per part de quatre membres de la Taula de Representants del Consell Consultiu, en Salvador Vilalta, l’Anna Suñer, la Dolors Quintana i en Manuel Àlvarez.

Un Manifest en el que es reivindica una societat en la que es garanteixi a totes les persones els suports necessaris per superar els moments de vulnerabilitat en qualsevol etapa de la seva vida, també en la de la vellesa.

Des del Consell Consultiu de la Gent Gran seguirem treballant per avançar cap un món en què totes les persones, independentment de la seva edat, puguin viure amb dignitat, respecte i seguretat.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *