Actualitat General — 19 novembre 2019
IMG_20191117_132314156

El passat diumenge 17 de novembre , la comunitat sikh d’Olot va sortir al  carrer per celebrar el 550è aniversari del naixement de seu primer Gurú Nanak.

Com han fet altres anys en el Vaisaky, es va fer un  recorregut festiu per alguns carrers de la ciutat, amb danses i música. Van sortir del Gurdwara Bhai Mardana Ji situat a l’avinguda Morrot 128, i van arribar a l’Ajuntament. Allà es va fer  una parada  a les 12 h en la que van parlar l’alcalde Pep Berga, Imma Muñoz (regidora d’ Acció Social i Cooperació, Igualtat de Gènere, Coordinació de Barris, Transparència i Participació) i el director general de la Noel, Joan Boix, una persona molt reconeguda per aquesta comunitat perquè el 50% de la seva plantilla és sikh. Es van fer balls inspirats en lluites dels guerrers, van repartir fulletons explicant la seva cultura i van repartir menjar. Després  varen continuar fins a la plaça major on van servir dinars. Tot seguit  van tornar al Gurdwara.

L’Associació de Panjabis de la Garrotxa ja fa més de 15 anys que fa un cop a l’any una celebració oberta a tota la ciutat. Sempre convida a tothom a participar-hi. A més tots els diumenges tenen la porta oberta al seu culte, com una manera de donar a conèixer la seva cultura, fomentar les relacions entre tota la ciutadania i compartir els seus valors més arrelats amb nosaltres.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *