Actualitat — 10 agost 2021

Font: https://www.instagram.com/inslagarrotxa/

Aquest difícil any de pandèmia, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, en coordinació amb el Centre de Recursos Pedagògics ha realitzat una formació de 15 hores a un grup de 20 docents de l’Institut Garrotxa.

L’objectiu del curs ha estat consensuar una mirada sobre la convivència i del conflicte com a oportunitat d’aprenentatge, i introduir algunes tècniques i eines de resolució positiva de conflictes; mediació, comunicació no violenta i pràctiques restauratives.

Al mateix temps des del Consorci dona suport i acompanyament a demanda dels centres educatius a l’hora de generar estructures i accions per abordar els conflictes als centres educatius i promoure una bona convivència .

A més estem a la disposició dels centres per treballar conjuntament per la millora de les relacions entre iguals, i la promoció del bontracte a les aules. També s’aposta per treballar la cohesió dels grups per abordar l’atenció inclusiva de les diferents diversitats com a prevenció de l’assetjament i la discriminació.

Cada curs s’ofereixen també tallers a l’alumnat sobre resolució de conflictes i bon tracte, cohesió de grup, drets humans, drets dels infants,  i sessions de sensibilització vers el fet migratori i les diferents diversitats que configuren la realitat social. Aquests tallers s’emmarquen dins la Guia de Recursos Educatius de l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *