Actualitat General — 25 juny 2021

En motiu del dia de l’orgull LGBTI, l’Associació de la nostra comarca, Alliberem-nos, ha preparat un seguit d’activitats, a Tortellà per demà diumenge al matí (27 de juny).

A més a més us proposem que aquest cap de setmana participeu en la campanya #ElsCimsPelsDretsLGBTI.

Enguany les entitats del CNLGBTI a través de la comissió de coordinació, ens proposen avançar en la visualització dels drets LGBTI amb una acció adreçada a fer “els cims pels drets LGBTI“.

Aquesta acció té la finalitat de posar la bandera de l’arc de Sant Martí en el cim o lloc emblemàtic (far, pont, platja, campanar, ermita, …) de la població i/o comarca.

La idea del cim té el paral·lelisme amb l’esforç de la pujada per aconseguir la fita, el camí costerut d’uns drets que gràcies a la constància d’entitats i administracions, any rere any, d’ençà d’aquell no gaire llunyà 2014, hem estat treballant conjuntament per assolir.

Per tal d’avançar, revisem allò que hem realitzat, parem, prenem forces, fem voleiar la bandera i omplim-nos d’orgull, només així sabrem allò que ens queda per fer plegats en el camí cap als drets de les persones LGBTI.

Per visibilitzar al màxim l’acció, caldria gravar o fer fotos de l’acció i compartir-ho a través de les xarxes socials amb el hashtag #ElsCimsPelsDretsLGBTI.

A la Garrotxa treballem pels drets integrals de les persones.
El 2019 El Consorci d’Acció Social va encarregar al Grup de Recerca en Ciències Socials Aplicades de la Universitat de Girona (CISA) la realització d’una Diagnosi de les realitats de les persones LGBT+ a la Garrotxa. L’objectiu era conéixer l’estat de la qüestió per poder desplegar la Llei 11/2014 per garantir els drets LGTBI i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia:

https://www.casg.cat/presentacio-de-la-diagnosi-de-les-realitats-de-les-persones-lgtb-a-la-garrotxa/

Un cop més volem donar a conèixer la tasca del Servei d’Atenció Integral (SAI):

Un servei confidencial i gratuït adreçat a tota la població i molt especialment a aquelles persones que hagin patit, pateixin o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGTBIfòbia.

Posa’t en contacte si:

  • Desitges rebre informació i/o assessorament en qüestions relacionades amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
  • Vols donar a conèixer alguna incidència relacionada amb aquest tema.
  • Estàs patint algun tipus de discriminació i vols efectuar una denuncia, a nivell administratiu, penal o laboral.
  • Necessites atenció social, acompanyament psicològic o terapèutic, o assessorament jurídic.

Cita prèvia presencialment al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (Plaça Palau, 8 d’Olot), per telèfon al 972266644 – 679698447 o per correu electrònic a sai@casg.cat. https://www.casg.cat/sai/

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *