Actualitat — 28 juny 2024

Avui s’ha commemorat el Dia per l’Alliberament LGBTI+ o també conegut amb el nom del Dia Internacional de l’Orgull, el principal dia de reivindicació i visibilització del col·lectiu LGBTI+ amb actes, manifestacions i desfilades arreu del món. Cada 28 de juny es commemoren els aldarulls succeïts a Stonewall, Nova York (EUA), l’any 1969, que van ser un  punt d’inflexió per als moderns moviments pro drets del col·lectiu arreu del món.

El terme orgull s’empra per destacar la idea que cap persona ha d’avergonyir-se d’allò que és, amb l’objectiu de transmetre la dignitat intrínseca de cada ésser humà, que no ha de veure’s afectada per la seva identitat o expressió de gènere ni per la seva orientació sexual.

Un any més, els ajuntaments de la comarca i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa s’han volgut sumar a aquesta efemèride en defensa dels drets de totes les persones fent onejar la bandera LGBTI+ des dels balcons. A més, s’ha fet la lectura del manifest institucional del Departament d’Igualtat  i Feminismes de la Generalitat davant de l’Ajuntament d’Olot. El manifest, enguany posa especial atenció a la celebració de la diversitat i es fa una crida a l’acció per reconèixer i respectar les identitats, expressions i experiències que fan que cada persona sigui única i inestimable per a la societat i el dret de cada persona a ser qui és.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *