Actualitat — 05 desembre 2022

L’Assemblea General de les Nacions Unides el dia 17 de desembre de 1985  va acordar que el  5 de desembre se celebrés mundialment el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de totes les seves vessants.

Amb la commemoració d’aquest dia es vol fer un reconeixement a les persones i entitats que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici de les persones i la societat.

S’entén per voluntariat el conjunt d’accions que duen a terme les persones voluntàries que participen en entitats sense ànim de lucre. Aquestes accions es caracteritzen per ser d’interès general, altruistes i amb voluntat de transformació social.

Des de l’Ajuntament d’Olot i altres ens de la comarca també s’incentiva el voluntariat a la Garrotxa. A través del Servei SISA ( Servei Integral de Suport a l’Associacionisme) i el Punt de Voluntariat es dona sortida tant a les demandes de les entitats de la comarca que en un moment donat necessiten voluntariat com a aquelles persones que tenen inquietud per participar en alguna d’aquestes entitats o col·laborar de manera puntual en campanyes sòlidàries com poden ser el Recapte d’Aliments, les Festes del Tura, la Traiwalker o la Marató de sang.

El Punt de voluntariat ubicat a la planta baixa del Casal Cívic d’Olot ( c. Bisbe Lorenzana, 2) ha atès durant aquest 2022 un total de 65 persones que s’han interessat o han participat en projectes de voluntariat o campanyes al llarg de l’any.

El proper dilluns 5 de desembre es posarà una parada a l’espai del Firal de 10h a 14h del matí per tal que les persones que tinguin interès en aquest tema s’hi puguin acostar i demanar informació sobre el voluntariat a la comarca. Durant el mati persones de Creu Roja, CEPAIM, Voluntariat per la Llengua o el mateix servei SISA donaran informació dels seus projectes, es regalarà una bossa del Gran Recapte d’aliments i es podrà donar les dades per entrar a formar part de la família de voluntariat de la Garrotxa.

Si no és possible acostar-se aquell dia i horari el Punt de voluntariat està obert tots els dimarts de 16h a 18h de la tarda i els dijous de 10h a 13h. Us podeu adreçar presencialment al Punt o bé contactar a través del correu electrònic entitatsgarrotxa@casg.cat o telèfon 682404396

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *