Actualitat General — 30 octubre 2023

L’objectiu és facilitar un espai de diàleg i intercanvi entre els espais de reflexió ètica en serveis d’intervenció social actius i compartir l’experiència del Consorci d’Acció Social de La Garrotxa.

  • Conferència virtual (cal inscripció).
  • Data: 16 de novembre de 2023, de les 17 a les 18.30 hores.
  • Organització: DIXIT Girona.

La gestió de la informació i la confidencialitat, la línia entre l’autonomia i viure amb dignitat, la priorització de les demandes socials, la confidencialitat en el procés d’adopció, un fill fruit d’un abús, què s’ha de denunciar tot i el secret professional… són algunes de les qüestions amb un marcat component ètic a què s’enfronten els treballadors dels serveis socials en la seva pràctica professional.

Tothom té la seva pròpia moral, els seus valors, les seves vivències i les seves il·lusions, però també les seves pors, frustracions i prejudicis. A més, els i les professionals de la intervenció social saben que, més enllà de la seva persona, representen una institució. Què poden fer les administracions públiques i les entitats socials per fomentar l’ètica entre els seus integrants?

El 16 de novembre, DIXIT Girona Centre de Documentació Marià Casadevall organitza “L’ètica en les organitzacions dels serveis socials”, un diàleg entre l’educadora social Margarida Coma, directora del Consorci d’Acció Social de La Garrotxa (CASG), i la treballadora social Teia Fàbrega, coordinadora de l’Espai de Reflexió Ètica de Serveis Socials (ERESS) de l’entitat, creat el 2013.

A partir de l’experiència del Consorci, recollida a la publicació La mirada de l’ètica aplicada a la intervenció social i el respecte a les persones –editada pel CASG amb motiu del seu 25è aniversari–, les ponents parlaran sobre com treballar l’ètica a les entitats, com incentivar la participació del personal –tant per enviar casos com per participar activament a l’ERESS– i de quines activitats formatives i de divulgació internes organitza per fer que la perspectiva ètica sigui present a l’entitat.

L’objectiu de la conferència és facilitar un espai de diàleg i intercanvi entre ERESS actius i compartir l’experiència del CASG com l’entitat ha fet en la publicació, que sistematitza i deixa per escrit part del coneixement generat des de la seva creació el 1997. A partir de casos concrets, el Consorci extreu coneixements més genèrics i transferibles que contribueixen a millorar l’atenció i l’acompanyament des d’un punt de vista ètic.

Inscripcions: Activitat virtual. Empleneu el següent formulari abans de les 14 h del dia de l’activitat per rebre l’enllaç i la contrasenya al correu electrònic que indiqueu.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *