Actualitat General — 05 març 2020

Aquesta setmana el Consell dels Infants de Mieres ha presentat les seves propostes per al 2020 al Ple Municipal. El Consell dels Infants de Mieres és una de les experiències de participació infantil de la província de Girona amb infants de 1r a 6è de primària. Aquest fet no és massa habitual i per tant és una de les característiques que el fan especial. Aquest espai fa 3 anys que funciona al municipi i fins ara ha portat endavant diferents propostes de caires ben diversos.

Si bé el 2017 les propostes varen ser tallers de manualitats i fusteria o una sortida al cinema,  durant el 2018 ja es va vincular més amb el poble fent el disseny d’un espai verd que es va cedir en custòdia per part d’un veí a l’Ajuntament. El disseny no només va incloure el què proposaven posar-hi sinó la construcció per part dels mateixos infants d’alguns elements com ara caixes niu, menjadores per ocells o plantació d’arbres fruiters i plantes aromàtiques. La participació de les famílies en aquest projecte també va ser present.

El 2019 el projecte va anar en torn del voluntariat i les persones refugiades. El Consell dels Infants de Mieres va fer-se samarretes amb missatges de sensibilització d’aquesta temàtica i fins i tot va fer un donatiu a una entitat de voluntariat que porta a terme el Recapte d’Aliments a la Garrotxa o una matinal de futbol. Per aquest 2020 han presentat una trentena de propostes ben diferents que el consistori haurà de validar, pressupostar i retornar resposta al Consell dels Infants de la seva viabilitat o no.

Per aquestes propostes cada any l’Ajuntament destina 1000€ del seu pressupost municipal per a què el Consell decideixi on els vol invertir. Han de ser propostes que , en la mesura del possible, no siguin exclusives per als infants sinó que pugui participar i tenir en compte tota la comunitat del poble. El proper mes de març els infants coneixeran les propostes que hagin estat viables i, en cas que sigui necessari es farà el procés de votació per acabar decidint quina o quines es porten a terme durant aquest any.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.