Actualitat General — 06 abril 2020

Estem vivint dies que excepcionals. Hem passat d’estar poc temps a casa, i coincidir poc amb el veïnat, a estar pràcticament les 24 hores del dia al nostre habitatge. Aquest fet pot potenciar valors de veïnatge com la solidaritat, el suport mutu, la cura i la convivència, però també pot tensionar les relacions i generar malestar i conflictes entre
les persones.

La campanya #femveïnatge, que il·lustra la Roser Matas, pretén posar en valor les relacions, el cuidar-nos, tenir-nos en compte i ho fa visibilitzant diferents situacions quotidianes amb una finalitat: fer-nos reflexionar i intentar ajudar a trobar l’equilibri entre el neguit o estrès que poden viure algunes persones confinades, les necessitats motrius i lúdiques dels infants, la necessitat de descans veïnal, la necessitat de cuidar les relacions, i la importància del veïnat. No hi ha fórmules rígides per aquests dies, sinó que cal descobrir amb creativitat i paciència com afrontar el millor possible el confinament. Aprenent a cuidar-nos tant a nosaltres com al nostre entorn veïnal, apel·lant a l’escolta i el diàleg, tenint present la cura, l’empatia i el bon tracte.

La campanya a part de mostrar en clau d’humor escenes quotidianes que moltes persones poden estar vivint, vol fer una crida a visibilitzar les petites grans accions de bonveïnatge que s’estan donant a la nostra comarca, amb els hagstags #coronaveïnatge i #femveïnatge, perquè en aquests moments ens poden estar aflorant emocions com la por, la ràbia o la tristesa i reaccionar pel malestar que sentim, però també en situacions de crisis com l’actual és quan les xarxes de suport mutu i fer comunitat pot ajudar a superar les adversitats. Recuperar el veïnatge i cuidar-lo ens pot ajudar a suportar millor el confinament.

El Servei de Veïnatge i Convivència, com tots els altres serveis del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, segueixen en funcionament telemàticament. Posen a disposició de la ciutadania un telèfon (689 461 302) i un correu electrònic (mayala@casg.cat) en casos de conflictes veïnals.

 

Per a més informació, podeu escoltar la següent entrevista de Ràdio Olot a l’Eduard Carrera: 

 

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *