Actualitat Consorci — 22 desembre 2023

Aquest dijous 21 de desembre el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ha presentat l’eina Momentum subvencionat pel fons Next Generation que ha de servir per prevenir les sitacions de vulnerabilitat a la comarca de la Garrotxa.

 L’objectiu del projecte és analitzar les dades que permetin preveure les necessitats de les situacions de vulnerabilitat i iniquitat de la població, identificant patrons poblacionals de les necessitats socials, correlacionant-los amb dades sociodemogràfiques i extrapolant-los a la resta de la població.

Què és l’eina l’eina predictiva de situacions de vulnerabilitat Momentum?
És una eina predictiva de necessitats i situacions de vulnerabilitat que, a partir del Big Data i d’algoritmes d’Intel·ligència Artificial, permet descriure les característiques sociodemogràfiques i econòmiques de les famílies del territori amb l’objectiu d’ajudar als Serveis Socials municipals a conèixer millor les necessitats reals actuals, predir les futures mitjançant models predictius, que permetin dimensionar la cartera de serveis i planificar els recursos.
El sector privat ja fa servir les dades per ser més eficients i per aconseguir els seus objectius, i ens preguntem: “Però i el sector públic? Les nostres organitzacions estan orientades a les dades?”
Aquesta eina d’anàlisi de dades ens ha de permetre identificar patrons de les demandes a serveis socials. Les dades poblacionals obtingudes han d’ajudar tant a la direcció com a l’equip de govern a prendre decisions en funció de les necessitats del territori.
Quins objectius té?
Entre els que es troben la possibilitat de saber a quanta gent estem atenent amb unes característiques concretes, i així treballar amb més planificació i de manera més eficient. Volem passar de ser una Administració reactiva a una Administració proactiva:
“Volem fer uns serveis socials 2.0 i treballar de manera preventiva. No volem tenir més persones usuàries, sinó deixar de tenir-les, avançar-nos per tal de que aquestes persones no siguin ateses de manera pal·liativa, sinó que ens haguem avançat”.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *