Actualitat General — 09 novembre 2023

Per primera vegada es reuneixen totes les professionals més de 150 del servei d´Atenció Integral LGTBI coneguda com la xarxa SAI i els càrrecs electes responsables. Una iniciativa promoguda des de el Departament d’Igualtat i Feminismes.

Duran aquesta jornada , la primera Conferència Nacional que s´ha dut a terme, s´han compartit experiències i bones pràctiques en la gestió i l´abordatge de les polítiques LGTBI.

La consellera Tània Verge a destacat la voluntat del Departament de donar continuïtat aquesta conferència, ja que com destaca ella, es un punt de trobada del personal tècnic . Aquesta Xarxa es única a Europa per la que ha obtingut un premi com a capital Europea per a la inclusió i la diversitat. En el moment actual, sota un context feixista el SAI representa un escut.

La missió més important de la xarxa SAI és seguir impulsant i acompanyant el desplegament de polítiques públiques LGTBI conjuntament amb ajuntaments i consells comarcals, per aconseguir garantir els drets de les persones LGTBI.

Des de el SAI LGTBI de la Garrotxa la Tina i la Acant, com a equip tècnic d´aquest servei, han presentat tres bones practiques realitzades a la comarca:

  • L´itinerari  “Identitats impossibles”,  una iniciativa de més de vint activitats per reflexionar sobre la diversitat sexual i de gènere.
  • El programa de ràdio a Ràdio Olot  “Olot entén”  per visibilitzar i fer d´altaveu  de persones  i iniciatives relacionades amb diferents maneres de fer, ser i sentir els afectes, la sexualitat i el gènere.
  • La  campanya “Retalla les violències, enganxa les cures” per prevenir les violències masclistes i LGTBIfòbiques.

Recordem que el SAI (Servei d ´Atenció Integral) a la diversitat afectiva, sexual i de gènere compta amb els següents serveis:

Informació, assessorament i recursos.

Acompanyament en processos d’identitat sexual i de gènere

Realització de tràmits, suport en el canvi de documentació de persones trans

Atenció psicològica

 Gestió d´incidències i  denúncies per discriminació per orientació sexual, LGTBI-fòbia

Assessorament legal i  jurídic gratuït.

Accions de sensibilització, prevenció i formació.

Però, una de la missió més important es seguir impulsant i acompanyant el desplegament de polítiques públiques LGTBI conjuntament amb ajuntaments i consells comarcals, per aconseguir garantir els drets de les persones LGTBI.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *