Actualitat General — 14 febrer 2024
  • L’exposició, que es podrà visitar des del 1 al 31 de març a Can Trona, a la Vall d’en Bas, és obra de l’artista Josep Xoy i Soler i vol donar a conèixer situacions presents en la vida dels infants acollits, la família d’origen i la família acollidora.
  • L’acolliment familiar ofereix a l’infant l’entorn familiar afectiu i educatiu necessari per al seu desenvolupament social i personal mentre no és possible el retorn amb la seva família.
  • El proper 2 de març a les 11 hores a Can Trona, es farà una xerrada col·loqui per sensibilitzar a la població sobre l’acolliment familiar.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció temporal que garanteix als nens i nenes el dret a créixer en família, els ofereix estimació i comprensió i permet cobrir les necessitats fonamentals que tot infant té mentre no pugui tornar amb la seva família d’origen. Per donar a conèixer aquesta mesura, la Creu Roja, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas exposarà, del 1 al 31 de març, la mostra “Acolliments familiars” a an Trona, la Vall d’en Bas. L’exposició és obra de l’autor Josep Xoy i Soler, que col·labora amb l’organització com a família acollidora.
L’exposició d’acolliments familiars està representada per cinc paraigües translúcids, un per a cada modalitat d’acolliment, que mostren imatges representatives de les diferents modalitats, segons l’autor, i de situacions presents en la vida dels infants acollits, la família d’origen i la família acollidora.
Amb la finalitat de continuar donant a conèixer l’acolliment, la mostra, que recorrerà diversos municipis de tot Catalunya, s’emmarca en el projecte de Foment dels Acolliments que la Creu Roja dur a terme des de fa 3 anys amb el suport de la Generalitat.


Xerrada col·loqui per sensibilitzar sobre l’acolliment familiar
En el marc d’aquesta exposició i per reforçar el seu objectiu de sensibilitzar a la població sobre l’acolliment familiar, el proper dissabte, 2 de març, a Can Trona, es durà a terme una xerrada-col·loqui. Hi participaran el Sr. Josep Xoy i Soler, autor de l’exposició, així com dos famílies d’acollida, que oferiràn el seu testimoniatge i la participació de les psicòlogues del servei d’integració familiar del Consorci de Benestar Social del Ripollès i de professionals de l’equip d’atenció a la infància i adolescència (EAIA) del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. La xerrada està oberta a tothom.


30 anys acompanyant famílies i infants
La Creu Roja gestiona des del 1993 el servei d’Acolliments Familiars a les comarques de Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i amb l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), que és qui en té les competències.
Des d’aleshores, aquest servei ha comptat amb un equip humà per desenvolupar la seva tasca, acompanyant les famílies que voluntàriament assumeixen el compromís de l’acolliment amb el suport del voluntariat que fa possible que aquesta opció sigui cada vegada més coneguda i valorada; dels professionals que hi aboquen totes les seves capacitats i coneixements; i d’altres membres de la Creu Roja, de diverses assemblees locals i comarcals.
Una de les prioritats del servei d’acollida és ampliar el banc de famílies disposades a acollir. Amb aquest objectiu, la Creu Roja posa en marxa a tot Catalunya accions de foment de l’acolliment i disposa, també, d’una xarxa territorial, local i comarcal, que contribueix eficaçment a aquesta difusió. A més, compta amb una nova pàgina web (www.acollimentfamiliar.org) a través de la qual ofereix informació sobre com acollir, recursos i on es poden consultar les dates de les diferents activitats programades i de l’esmentada exposició.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *