Actualitat — 28 juny 2024

Aquest juny ha finalitzat el curs d’acollida intensiu que s’ha fet a Olot per a persones nouvingudes. Aquest curs s’ha fet gràcies a una subvenció que ha rebut l’entitat FICAT, i ha complementat la formació d’acollida per a persones nouv¡ngudes que es fa regularment des del l’Ajuntament d’Olot a través del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.  

Hi han participat 22 persones de diverses procedències i edats que durant dos mesos han seguit les classes, fet que ha afavorit una bona cohesió i el seu nivell de comprensió del català ha augmentat considerablement. 

Per primera vegada el curs s’ha pogut realitzar a l’institut Bosc de la Coma, cosa que ha estat una bona motivació per als joves a continuar estudiant al setembre.

El curs ha constat de 90 hores de català i 30 hores de coneixement de l’entorn i la societat catalana i coneixements laborals. 

Aquestes formacions venen marcades per la Llei d’acollida 10/2010 i les han d’oferir els Ajuntaments de més de 20.000 habitants a totes les persones que arriben a territori per tal que puguin conèixer els serveis i recursos, afavorir la convivència, l’ús dels serveis, els drets i els deures, l’aprenentatge de la llengua, etcètera. 

La majoria de persones que arriben a la nostra comarca mostren molt d’interès en formar-se i aprendre. L’any passat es van fer 18 mòduls formatius amb una participació d’unes 200 persones. En general, els cursos sempre estan plens i tenim llistes d’espera tant en els mòduls d’acollida com en els serveis d’aprenentatge de la llengua catalana.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *