Actualitat General — 09 octubre 2020

Des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG) es disposa d’un Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que ofereix atenció psicològica i assessorament jurídic. També es fa treball preventiu amb tallers de bons tractes per a dones, per oferir un espai de relació i autocura i el Servei d’Atenció Integral (SAI), un servei adreçat a tota la població i molt especialment a aquelles persones que hagin patit, pateixin o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGTBIfòbia.

Des del CASG s’ha apostat per tal de poder fer un treball integral els dos serveis que atenen situacions de gènere i violències (SAI i SIAD), per ampliar la mirada cap a les violències i potenciar les accions de sensibilització i prevenció. S’aposta per dissenyar campanyes i accions preventives de forma conjunta, així com  poder oferir una atenció especialitzada.

Des de l’any 2018 tots els ajuntaments reben subvencions del “Ministerio de Igualdad” en relació al Pacto de Estado contra la violència de genero.  Aquest 2020 hem decidit unir esforços i crear una campanya conjunta de sensibilització sobre les violències de gènere amb els municipis de comarca que encara disposaven de diners. Això ha permès que 11 municipis (Argelaguer, Beuda, Les Preses, Maià de Montcal, Olot, Sales de Llierca, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts i la Vall de Bianya) conjuntament amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i Consorci d’Acció Social de la Garrotxa engeguin una campanya de prevenció de les violències: “Retalla les violències, enganxa les cures”.

La campanya “Retalla les violències, enganxa les cures” s’adreça al conjunt de la comarca de la Garrotxa. Totes les persones que viuen als 11 municipis que hi participen rebran a partir d’aquesta setmana un tríptic explicatiu de la campanya amb informació sobre els serveis d’atenció i un quadernet de jocs que permetrà que qui ho vulgui pugui participar-ne des de casa.

A més, cadascun dels municipis realitzarà alguna activitat en diferents formats (tallers, entrevistes, programes de ràdio, articles en revistes…) que realitzarà l’equip de Lo Relacional (que ens acompanya en el disseny i en les actuacions de la campanya).

L’objectiu és que a final d’any puguem disposar d’un material propi de sensibilització i prevenció de les violències masclistes a la comarca en format vídeo, radiofònic i que es materialitzarà també en una revista comarcal (fanzine).

Paral·lelament, també es farà una formació en polítiques de gènere als equips tècnics i polítics de la comarca. Serà impartida per en Miquel Missé i està prevista per aquest mes d’octubre.

El tret de sortida de la campanya serà aquest cap de setmana a Sant Feliu de Pallerols amb l’activitat La Revolució dels gènere i els afectes, un taller participatiu per explorar el gènere i la sexualitat des d’una perspectiva d’igualtat i de diversitat que a més, serà televisat per Tv Sant Feliu. Serà aquest dissabte 10 d’octubre a les 6 de la tarda a la sala polivalent

Dilluns hi haurà la segona activitat a Les Preses amb un taller de fanzine, farem una revista per retallar les violències masclistes i LGTBI-fòbiques i enganxar-nos a les cures.
Aquest dilluns 12 d’octubre a 2/4 de 5 de la tarda a la pista poliesportiva

Podeu consultar i fer el seguiment de la campanya a garrotxasenseviolencies.wordpress.com

Garrotxasenseviolencies-Cartell

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *