2016_gran_recapte_imatge_destacada

La Fundació Banc dels Aliments organitza, un any més, el Gran Recapte d’Aliments en el qual també participa el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Càritas Garrotxa i Creu Roja La Garrotxa. L’objectiu de la campanya és aconseguir recaptar aliments i productes bàsics des de qualsevol punt de Catalunya, informar i sensibilitzar la població de la realitat de la fam al nostre país i de la importància de la implicació solidària de la ciutadania per ajudar a fer front a aquesta situació.

Aquest any, el Gran Recapte d’Aliments tindrà lloc a Olot el dissabte 1 de desembre, aquest dia es convertirà en la jornada central.

Abans i després d’aquesta data hi haurà punts de recollida a diferents llocs de la comarca a través dels Ajuntaments, entitats, comerços, etc.

Tot el material recollit en el Gran Recapte es destina al CDA (Centre de Distribució d’Aliments) de la Garrotxa.

Amb aquesta i altres campanyes la Garrotxa demostra, any rere any, que és una comarca molt solidària i ara, més que mai, necessitem tornar-ho a ser.

Vols col·laborar? Et necessitem!

Col·laboració ciutadana

Qui pot participar-hi: qualsevol persona, de qualsevol edat (sol, en família, amb els amics, amb la parella…). Últim dia per inscriure’s: 18 de novembre.

Per a més informació: 972 26 66 44 / 681 39 43 18 (Laura i Mireia)

A continuació detallem algunes de les funcions que s’hauran de cobrir:

Participació a la jornada del Gran recapte
Horari: dissabte matí, tarda o vespre

  • Punt informatiu i logístic als supermercats
  • Suport al transport del material fins al CDA
  • Recompte i posar en ordre el material al CDA

Després de la jornada

  • Continuar ordenant el CDA amb el material recollit

Trobada de voluntariat del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa

La sessió informativa adreçada al voluntariat serà el dimarts 20 de novembre al Punt de Voluntariat (Casal Cívic d’Olot, carrer Tomàs de Lorenzana, 2)

Productes necessaris i punts de recollida

Per donar resposta a les necessitats del CDA, durant la jornada del Gran Recapte a la Garrotxa es demana que les persones que col·laboren aportant aliments i productes bàsics tinguin en compte la següent llista:

Productes: 

Bolquers
Productes d’higiene femenina
Detergent de rentar la roba líquid (2 l)
Detergent de rentar els plats
Gel dutxa
Lleixiu (2 l)
Paper higiènic (packs de 4)
Llet sencera (1 l)
Farina
Cafè soluble
Oli (oliva i girasol) i sardina en conserva
Productes per a intolerància alimentària (sense gluten, sense lactosa, begudes de soja, civada…)
Cereals (per esmorzar)
Xocolata negra o amb llet
Sucs de fruita

NOVETAT! Si vols fer una aportació econòmica per la compra d’aquests productes pots trucar a Càritas Garrotxa (972 272 840) o fer un ingrés amb el concepte “Gran Recapte” al següent número de compte:

ES51 2100 8102 3223 00079620 fins el 21 de desembre del 2018.

Punts de recollida

Olot: supermercats

Comarca

El petit comerç amb el Gran Recapte

Si el teu comerç vol ser punt de recollida… tingues en compte:

  • Quins són els productes necessaris.
  • Que es pot fer recollida tot l’any.
  • Que el producte recollit s’ha de portar al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa (Av. de Girona, 31 d’Olot – Tel. 972 27 28 40)

Algunes experiències
Experiència 1

La Penya Embalats del barri de Sant Miquel d’Olot ja fa dos anys que inclou a les festes del barri un punt de recollida d’aliments. Durant els tres dies de festa, les persones que vulguin col·laborar amb productes diversos poden dipositar-los a l’envelat que hi haurà a la plaça de Sant Miquel. Al llarg d’aquest dos anys s’han recollit un total de 286 productes que es porten al Centre de Distribució d’Aliments de la ciutat d’Olot.

2014_gran_recapte_penya-embalats

Experiència 2

L’Escola d’Idiomes Claude fa recollida d’aliments i productes bàsics del 24 de novembre al 5 de desembre, dies propers a la jornada central.
Al llarg del curs a l’escola s’hi està treballant “The Greatest of All” (=genis del món, de la història). Professors i alumnes busquen cites, frases de gent famosa que es recolliran en un pòster. La seva cita més important: “Sharing is Caring” (que vol dir una cosa com que “compartir vol dir que et preocupes i tens cura dels altres”). Algunes de les cites…

a) Mother Theresa: “If you can’t feed a hundred people, then feed just one” (si no pots donar aliments a cent persones, dóna aliments només a una)
b) Martin Luther King: “Life’s most persisitent and urgent question is, what are you doing for others?” (la pregunta més urgent i persistent de la vida és “què fas pels altres?”)
c) Nelson Mandela: “It always seems impossible until it’s done” (sempre sembla impossible fins que s’ha fet).
d) Abbé Pierre: “La misère n’est pas une fatalité, elle vient de nostre incapacité au partage” (la gana no és pas mala sort, ve de la nostra incapacitat de compartir)
e) John F. Kennedy: “One person can make a difference and everyone should try” (una sola persona pot fer que les coses siguin diferents i tothom ho hauria de provar).

Experiència 3

L’Escola de Sant Roc ha participat a la campanya fent sensibilització i recollida. Ens regalen aquesta frase emotiva.

ENS HA AGRADAT PARTICIPAR-HI PERQUÈ: sabem que és per ajudar a gent que ho necessita, perquè és una alegria que poguem donar i no haver de rebre, ens ensenya a ser generosos, a compartir encara que tinguem poc, demostrem que ens preocupem pels altres, aprenem a sentir empatia, a totes edats.
Esperem que tingui molt d’èxit la campanya!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Experiència 4

IES Garrotxa

Els centres educatius de la Garrotxa també participen del Gran Recapte d’Aliments amb les aportacions dels alumnes Font: www.olot.tv

.
Per a més informació us podeu posar en contacte amb:
Laura Teixidor lteixidor@casg.cat o Mireia Delgà mdelga@casg.cat
Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
972 26 66 44 / 681 39 43 18

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *