Actualitat General — 08 abril 2020

Són temps estranys i complicats i ara més que mai necessitem recolzar-nos i col·laborar les unes amb les altres. A tots els municipis de la Garrotxa hi ha persones amb una situació més vulnerable que d’altres, persones que no tenen xarxa i necessiten un cop de mà, gent que no pot sortir de casa per anar a comprar el menjar… i en aquests moments la solidaritat i col·laboració entre les persones es posa de relleu.

A causa de la situació excepcional provocada pel coronavirus Sars-Cov-2 i durant el temps que duri aquesta situació els 21 ajuntaments de la comarca conjuntament amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci d’Acció Social, han posat a disposició de la ciutadania una borsa de voluntariat per tal d’ajudar a les persones que ho necessitin de la nostra comarca. Aquesta borsa durarà només mentre la situació de confinament i emergència es mantingui i la utilitzem en aquells casos en què no cal que la tasca la faci un professional.

Ja fa gairebé tres setmanes que vam iniciar la borsa de voluntariat en la qual les persones que tenen ganes de col·laborar i donar suport als veïns i veïnes que ho necessiten del seu poble es poden inscriure als seus ajuntaments per tal que si és necessari les puguem trucar.

Ens sembla interessant en moments com aquest, posar en valor el bon veïnatge. La relació amb el que viu al davant, al darrera i al costat. El suport quan és necessari i l’“hola, com estàs? Necessiteu res?” de tant en tant. Volem aprofitar per reforçar els vincles, la xarxa i la solidaritat entre veïns i veïnes i activar allò que ja existeix des de temps immemorials i que té a veure amb la relació dels que compartim un espai físic: una escala, un carrer, un edifici…

Des que vam començar, unes 200 persones s’han apuntat als diferents ajuntaments de la comarca per oferir-se a donar un cop de mà i unes 25 ja han fet algun tipus de tasca en 5 municipis diferents, sobretot ajudar a preparar lots d’aliments al Centre de Distribució d’Aliments o a recollir lots de menjar i butà per portar-los a diferents domicilis. Moltes d’aquestes persones continuen donant suport a les persones dels seus pobles que han conegut portant-los aliments i per tant, ja han creat una relació que va més enllà que la de fer una tasca puntual. S’inicien relacions noves entre veïns i veïnes i això de ben segur que serà molt positiu i profitós també en un futur.

Som ben conscients, que més enllà d’aquesta iniciativa se n’estan donant moltes i que tots i totes a nivell individual cuidem a aquells que més estimem: trucant als que estan sols, comprant pel veí o tenint converses entre balcons. Som una societat solidària i col·laboradora i això es fa evident en tots i cadascun dels petits gestos que veiem diàriament.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *