Actualitat General — 21 maig 2020

Des de fa més de 3 anys, el municipi de Mieres, a la Garrotxa, compta amb un òrgan de participació infantil, el Consell dels Infants de Mieres. Aquest espai de presa de decisions, de consultes municipals i de propostes de la infància pel municipi no és l’única experiència a les comarques gironines. Des de la Diputació de Girona s’aposta des de fa temps per promoure la participació dels nens i nenes, com a ciutadania que té veu, en les polítiques municipals.

El 2018, la Diputació va crear el Grup de Treball de Participació i Infància, on hi participen tècnics i càrrecs electes d’ajuntaments gironins i representants de la Universitat de Girona, amb la col·laboració d’altres experts. Representants de diversos ajuntaments, com ara Girona, la Vall d’en Bas, Ripoll, Lloret de Mar, Palamós, Vilobí d’Onyar, Mieres, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Riudaura, Roses i Barberà del Vallès o òrgans supramunicipals com el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el Servei de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona treballen de manera conjunta i comparteixen iniciatives, metodologies, establint entre ells espais de diàleg i d’intercanvi d’idees.

El Consell d’Infants de Mieres és una de més de cinquanta experiències de participació i infància, que rep el suport de la Diputació de Girona. Amb un ventall d’edats dels participants molt ampli i una gran diversitat de propostes, el Consell d’Infants de Mieres ha estat inclòs com a exemple d’òrgan de participació infantil en el vídeo promocional que acaba d’editar la Diputació de Girona per donar a conèixer aquestes accions relacionades amb els infants i adolescents, conjuntament amb altres experiències similars que es duen a terme a les comarques gironines. L’objectiu del vídeo és el de sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància d’escoltar a la infància en els nostres territoris perquè els infants i joves tinguin un paper actiu a la nostra societat.

Més informació: Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Servei d’Atenció a la Comunitat (Marta Teixidó) – 972 26 66 44.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.