Actualitat General — 21 maig 2020

Des que es va iniciar la crisi sanitària provocada pel COVID-19, són moltes les persones que han portat a terme iniciatives solidàries a nivell personal, d’entitats o comunitàries, per tal d’intentar donar resposta als efectes derivats de la pandèmia del coronavirus.

Una de les iniciatives a nivell de país que més voluntaris ha aglutinat durant aquests dos mesos ha estat és la campanya “Omplim els magatzems”, que compta amb més de 800 persones organitzades arreu del país. L’objectiu d’aquesta campanya és l’elaboració de material sanitari (mascaretes, pantalles, bates, etc…) per poder pal·liar la manca de subministrament patit a centres sanitaris i assistencials, sobretot durant les primeres setmanes de la pandèmia. A aquesta iniciativa ciutadana s’han unit persones de diversos sectors professionals: personal sanitari, enginyers, experts en tecnologia o persones amb capacitat per poder cosir.

Algunes persones i organismes de la comarca, coordinades per l’equip d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa han format part d’aquesta iniciativa, treballant en la preparació de material per a la seva confecció. Concretament, durant tres setmanes, una vintena de voluntaris i voluntàries de la Garrotxa han tallat el teixit i les gomes elàstiques i han preparat les bosses amb el necessari per a confeccionar material de protecció individual, com ara les mascaretes. A més, s’ha pogut contar amb un total de vint-i-una dones cosidores. Algunes ja havien participat en altres iniciatives solidàries relacionades amb la costura a la comarca, com són les dones de l’Espai Cosidor de Sant Miquel, les Repuntaires de Mieres i d’altres han participat en una acció de voluntariat d’aquest tipus per primera vegada i a títol individual.

La feina realitzada per les més de quaranta persones voluntàries de la Garrotxa permetrà elaborar més de cinc mil mascaretes de protecció, que es podran fer servir pels professionals que les necessitin gràcies a la col·laboració Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA), que un cop confeccionades, les esterilitzaran i faran el control de qualitat per poder utilitzar el material amb totes les garanties.

Olot, la Garrotxa, 19 de maig de 2020

Omplim_magatzems2

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *